Manavgat Bakan Çavuşoğlu Manavgat'ta İftara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Manavgat Bakan Çavuşoğlu Manavgat'ta İftara Katıldı

Manavgat Bakan Çavuşoğlu Manavgat\'ta İftara Katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta partisinin düzenlediği iftara katıldı.

19.06.2016 14:28

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta partisinin düzenlediği iftara katıldı.Ak Parti Manavgat İlçe Başkanlığı tarafından bir restoranda iftar düzenlendi. İftara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

'TURİZM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ANALİZ EDİYORUZ'

İftarda konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin mazlumların yanında yer alan bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin böyle güçlü olmayı sürdürmesi için daha çok çalışmak gerektiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, demokrasi ve kalkınmanın birlikte yürümesi gerektiğini vurguladı. Antalya'da tarım ve turizm sektöründe sıkıntılar olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar bizim 2 ana sektörümüz. Bu sıkıntıların farkındayız. Turizm sektörünün sorunlarını genel anlamda analiz ediyoruz. Bunlara duyarsız değiliz, hükümetimiz de duyarsız değil. Yılbaşından bu yana bazı destek açıklamalarımız oldu. Bundan sonra da olacak. Arkadaşlarımızla son tespitlerimizi yaptık. Bunları pazartesi günü sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğiz" dedi.

MANAVGAT ALANYA ÇEKİŞMESİ

Son günlerde Manavgat ile Alanya arasında bir polemik yaşandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Alanya ve Manavgat arasında tartışma çıkarmaya çalışanlar var. Biz bunları kesinlikle reddediyoruz. Manavgat'ımızla Alanya'mızın arasına kimse giremez. İl yapmak ya da yapmamak siyasi iktidarın tercihidir. Siyasi iktidar bugüne kadar il yapma konusunda herhangi bir karar vermemiştir. İl yapma konusunda düşüncesi de son derece bellidir. Ortada böyle bir karar yokken, gereksiz yere iki şehrimizi ayağa kaldıracak söylemlerden uzak durmak lazım" diye konuştu. Alanyaspor ve Antalyaspor'un arasına da kimsenin giremeyeceğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, her iki takımın da Süper Lig'de olduğu ve bunun her şehre nasip olmayacağını vurguladı.

'ATOMU PARÇALADIM ÖNYARGIYI PARÇALAYAMADIM'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de dünya turizminin bir türbülans yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

"Bunun ülkemize de yansıması kaçınılmazdı. Şimdi bu sıkıntıları gidermek için dünyanın dört bir köşesinden Antalya'mızı, Manavgat'ımızı, Side'mizi tanıtmaya, bir kez daha anlatmaya, gerçekleri göstermeye gayret ediyoruz. Gittiğimizde görüyoruz ki yurtdışında muhataplarımız Türkiye ile ilgili fevkalade farklı önyargılara sahip. Tabi bu önyargılarla karşılaştıkça Einstein'ın sözü aklımıza geliyor, 'Atomu parçaladım ama önyargıları parçalayamadım.' Ama yapılan her çalışmanın mutlaka bir karşılığı oluyor."

İftarın ardından Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler bir alışveriş merkezini ziyaret etti.

BAŞKAN TÜREL VEKİLLERİ ANTALYA'YA GÖTÜRDÜ

Programın sonunda Bakan Çavuşoğlu'nu uğurlayan milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani ve Gökcen Özdoğan Enç, araçlarını beklerken Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vekilleri götürebileceğini söyledi. Milletvekillerinin teklifi kabul etmesiyle Başkan Türel, 07 BBB 25 plakalı makam aracının sürücü koltuğuna oturdu. Şoföründen araca ait bilgileri alan Başkan Türel, milletvekillerini Antalya'ya götürmek üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat Bakan Çavuşoğlu Manavgat'ta İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement