Manisa MHP'li Akçay'dan Öcalan Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Manisa MHP'li Akçay'dan Öcalan Tepkisi

Manisa MHP\'li Akçay\'dan Öcalan Tepkisi

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İmralı'da tutulan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüşmesine izin verilmesine tepki gösterdi.

13.09.2016 13:47

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İmralı'da tutulan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüşmesine izin verilmesine tepki gösterdi. Görüşmeyi sert sözlerle eleştiren Akçay, hükümeti bu tür adımlar atmaması gerektiği konusuna uyardı. MHP Manisa İl Başkanlığı, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın katılımıyla Şehzadeler İlçe binasında bayramlaştı. Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP'li Akçay, PKK lideri Abdullah Öcalan'a, İmralı Cezaevi'nde ailesiyle görüşme izni verilmesine tepki gösterdi. MHP'li Akçay, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti iradesi ve inisiyatifi olan bir büyük devlettir. Bu görüşmenin hükümetin ve devletin kendi inisiyatif ve iradesiyle istediği zaman olur. İstediği zaman olmaz. Ancak bunun bayram öncesi bazı HDP ve PKK yanlısı unsurlar tarafından dayatma şeklinde, efendim bizi Öcalan ile katil başıyla görüştürmeseniz şöyle olur, böyle olur gibi bir takım tehditler savurduktan sonra bu görüşmenin kesinlikle yaptırılmaması gerekirdi. Hükümetin bir ricası adeta taviz kar bir durum olarak değerlendiriyorum. Türkiye Cumhuriyetini tehditle bir şeyler yaptırmak kadar densiz ve yanlış bir şey olamaz. Kesinlikle hükümetin de bu tür adımlardan uzak durması gerekir. Allah bu hainlere gün yüzü göstermesin ve bunca dayatmadan sonra bu görüşmenin de yaptırılmaması gerekilirdi"

Açıklamanın ardından Akçay, partilileriyle tek tek bayramlaşarak sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa MHP'li Akçay'dan Öcalan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement