Manisa'nın Dereleri Islah Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın Dereleri Islah Ediliyor

Manisa\'nın Dereleri Islah Ediliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 5 ilçede gerçekleştirilecek dere ıslah çalışmaları için ilk adımı atarak proje ihalesini imzaladı.

12.07.2016 13:54

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 5 ilçede gerçekleştirilecek dere ıslah çalışmaları için ilk adımı atarak proje ihalesini imzaladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı dere ıslah hamlesini yeni projelerle sürdürüyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Projeler Dairesi Başkanlıkları işbirliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında 5 ilçede daha dere ıslahı yapılacak. Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi girişi, Alaşehir Sarıkız Deresi, Kula Ankara asfaltı yolu, Salihli Atıksu Arıtma Tesisi girişi ve Soma Darkale Deresi'ni kapsayan proje ihalesi imzalandı. Yüklenici firmanın yapacağı etüt çalışmaları sonrasında hangi tip malzeme kullanılacağı belirlenerek MASKİ'ye sunulacak. Projeler Dairesi'ne bağlı olarak çalışan uzman çevre mühendislerinin denetimlerinin ardından, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından 2017 yılında imalatı gerçekleştirilecek.

'Önceliğimiz can güvenliği'

17 ilçede devam eden dere ıslahı projeleriyle ilgili bilgi veren MASKİ Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak, "Yağışlı havalarda birçok anlamda tehlike oluşturan derelerimizin ıslahı için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Önceliğimiz elbette ki can güvenliğinin sağlanması. Yağmurlarla birlikte meydana gelen su taşkınlarının vatandaşlarımıza ve çevremize zarar vermesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Çünkü bu baskınlar, civarda yaşayan insanlar, evler ve tarım arazilerini sular altında bırakarak ciddi anlamda hasara neden olabiliyor. Çevredeki yolları etkileyen çamur, ulaşımı da büyük ölçüde güçleştiriyor. Bu durumlar için önlemimizi alarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'nın Dereleri Islah Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement