Mardin'de 2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Mardin'de 2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Düzenlenecek

Mardin'de 16-19 Nisan 2015'te 2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının düzenleneceği bildirildi.

25.02.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de 16-19 Nisan 2015'te 2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının düzenleneceği bildirildi.

Mardin'de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin'in hasılasında en önemli payın tarım sektörünün olduğunu ve dolayısıyla Mardin'de tarım fuarının düzenlenmesinin en doğal ve kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Mardin'de geçen yıl düzenlenen birinci tarım fuarının olumlu yansımalarının olduğunu dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Mardin'deki ekonomik gelişmeler umut verici. Hiç şüphesiz Mardin turizmiyle marka bir kent olmaya doğru gidiyor. Ama tarım sektörünün gelişmesi turizm sektörüne de bir katkı sağlayacaktır. Üretim kaynaklarının etkin kullanılmasında ve illerin rekabet güçlerinin arttırılmasında da fuarlarında doğrudan çok büyük bir katkıları olmakta. Ben bu fuarın Mardin'de düzenlenecek olan diğer ticari aktivitelerin hep yoğunluk kazanması ve marjinal katkılarının yüksek düzeyde gerçekleşeceğini umuyorum. Biz de Valilik olarak ilimizde yapılacak olan her türlü güzelliklerin bir parçası olmayı çok isteriz. Bize de bir pay düşecekse sorumluluk bilinciyle bunları üstelenmeye hazırız."

Tuna, geçen yıl Kuzey Irak'ta seçim olmasına rağmen Irak'tan katılımın olmasını anlamlı bulduklarını belirtti.

Tuna, "Irak ve Suriye'de istikranın sağlanmasıyla birlikte Nusaybin ve Şenyurt'ta kurulacak gümrük kapılarıyla birlikte ihracatçılarımıza çok doğal satış alanları oluşacaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Tuna, sadece geçen yıl kırsal kalkınma ekonomik yatırımlarda toplamda 130 milyon liraya yakın bir kamu kaynağı tarım sektöründe doğrudan ve dolaylı destek olarak üreticilere sunulduğunu kaydetti.

Fuarı organize edecek olan Zümrüt Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Ünal ise, yerli ve yabancı olmak üzere 200'ün üzerinde firmanın fuara katılmasını ve 100 bin üzerinde ziyaretçinin fuara gelmesini hadeflediklerini söyledi.

Fuarın hedeflerini anlatan Ünal, "Fuarın amacı, Tarım ve gıda sektörünü Mardin'de buluşturmak,Halkımızı bilinçlendirmek, Üretici, yatırımcıları ve ithalatçıları fuarda buluşturmak, Mardin'in tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamak. Uluslararası arenada adından söz edilebilir bir Mardin Fuarı Markası oluşturmak temel hedeflerimizdendir" diye konuştu.

Toplantıya Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, MÜSİAD Mardin İl Temsilcisi Nurettin Kasap, Tarım Fuarı Ana Sponsoru ve Karaboğa Şirketler Gurubu Başkanı Şükrü Karaboğa, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Tutaşı, Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, İl ve İlçe Tarım Müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de 2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement