Mardin'de "Başkanlık Sistemi" Münazarası - Son Dakika
Güncel

Mardin'de "Başkanlık Sistemi" Münazarası

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığınca "Başkanlık Sistemi" konulu münazara etkinliği düzenledi.

03.05.2016 15:30

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığınca "Başkanlık Sistemi" konulu münazara etkinliği düzenledi.

Mardin Aziz Sancar Lisesi'nde 'Hükümet' ile 'muhalefet' şeklinde adlandırılan iki grubun yarıştığı etkinlikte konuşan AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, gençlerin başkanlık sistemi üzerine yapacakları programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkanlık sisteminin gündemi meşgul ettiğini belirten İl Başkanı Dündar, başkanlık sisteminin özelde bölgeye ve ülkeye büyük faydalar getireceğine inandıklarını söyledi.

Bu nedenle başkanlık sistemini gündemde tutmak ve kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Dündar, Başkanlık Sistemi ile ilgili özellikle gençlerin daha çok bilgi ve fikir sahibi olması gerektiğini ifade etti.

Dündar, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan gençler ülkemizin faydasına olabilecek her alanı iyi takip etmeleri gerekir. Ülkemizi uluslararası kulvarda daha da ileriye götürebilecek olan tüm sistemleri ki en başında başkanlık sistemi geliyor, araştırıp birikimlerini her ortamda paylaşıma açmaktan çekinmemeleri gerekir. Bu alanda birilerin işin detayına bakmadan başkanlık sisteminin bu ülkeye neleri katacağının farkında olmadan, başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin sistemlerine bakmadan ve o ülkelerin kalkınmasına yaptığı katkıları görmeden yaptıkları yorumlara bizler seyirci kalırsak daha çok olumsuzluklara göz yummuş oluruz. AK Parti, başkanlık sistemini masaya yatırarak, ülke kalkınmasını düşünmüştür. Ancak, ne zaman ki başkanlık sistemi her gündeme geldiğinde, her tartışma ortamında masaya yatırıldığında muhalefet partileri bu konuyu tartıştırmadan sulandırmaya çalışıyor. Bu demokratik değildir, bu yapıcılık değildir, bu ülkemize kazanç sağlayabilecek bir yöntem değildir. Bu nedenle başkanlık sistemini her yönüyle tartışmamız ve konuşmamız gerekir"

AK Mardin İl Başkanı Dündar, yapılan son anketlere göre Türkiye halkının yüzde 60'ından fazlasının 'başkanlık' sistemini desteklediğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"55 il, 163 ilçede 5 binden fazla kişiyle yüz yüze görüşülerek, yapılan ankette 'Türk modeli' başkanlığa destek yüzde 60'ların üzerinde çıktı. Görüldüğü gibi halkımız, başkanlık sistemini yavaş yavaş anlayarak, desteklerini büyük bir oranda artırmışlardır. Zaten 2001'de kurulan AK Parti hiçbir zaman ülkeye zarar verecek, halkımızın ve özellikle siz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceklerini sıkıntıya sokacak tüm olasılıkları ortadan kaldırmıştır, kaldırmaya devam ediyor. Siz gençlere düşen en büyük görev, ülkemizi ve milletimizi kalkındıracak yeni projelere imza atmanızdır."

Etkinliğe, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK AR-GE Birim Başkan Yardımcısı Muhammed Kavak, Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de 'Başkanlık Sistemi' Münazarası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement