Mardin'deki Noel Kutlamasında Çatışmaların Son Bulması İçin Dua Edildi - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki Noel Kutlamasında Çatışmaların Son Bulması İçin Dua Edildi

Mardin\'deki Noel Kutlamasında Çatışmaların Son Bulması İçin Dua Edildi

Mardin'deki Hıristiyan cemaati, Noel Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırklar Kilisesi'ndeki ayinle kutladı.

25.12.2015 13:20

Mardin'deki Hıristiyan cemaati, Noel Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırklar Kilisesi'ndeki ayinle kutladı. Ayine katılanlar, Türkiye ve Suriye'deki çatışmaların son bulması için dua etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eş Başkan Februniye Akyol Akay da Noel mesajı yayımladı.

Mardin Kırklar Kilisesi'ndeki Noel Bayramı kutlama ayinini, Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Baş Papazı Gabriel Akyüz yönetti. Yapılan kutlama ayinine, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eş Başkan Februniye Akyol Akay da katıldı. Kilisedeki ayine katılanlar, Ortadoğu'daki çatışmaların son bulması ve insanların bir biri ile kucaklaşması için dua etti.

Ayinde konuşan Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Türkiye ve Suriye'deki sıcak çatışmaların son bulmasını istedi, insanların yaşamalarını istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise Mardin'in dünyada büyük insanlık örneği vermiş bir hoşgörü diyarı olduğunu belirterek, "Mardin, Müslüman, Hıristiyan, Ermeni, Süryani, Ezidi ve her türden insanlar bir arada yaşadığı mozaik bir şehirdir. Bu memlekette kimler yanlış yaparsa bunu herkes bilsin tarih o kişileri yargılayacaktır. Bugün bizim yapabildiğimiz şey varsa, sadece birlik, beraberlik, kardeşlik ve hep beraberce insanca yaşamaktır. Başka hiçbir düşüncemiz yoktur" diye konuştu.

BAŞKANLARDAN NOEL MESAJI

Öte yandan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eş Başkan Februniye Akay Akay, Noel Bayramı için mesaj yayınladı. Noel Bayramı'nın kutlandığı mesajda, "Bugün barış ve demokrasi talebi, onurlu bir yaşam isteği ülkemiz Ortadoğu halkları için her zamankinden daha elzemdir. Herkesin kendi inancını, kültürünü, kimliğini, dilini hiçbir baskı altında kalmadan özgürce yaşayabilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. İnançları yok ederek, imha ve asimilasyoncu politikalarla halklara yaklaşan zihniyetler tarihin derinliklerinde yerlerini bulmuşlardır ve bulmaya devam edeceklerdir. Halklarımızın eşit koşullarda adil ve insanca, özgür bir şekilde yaşamlarını sürdürme kararlılığını paylaşarak Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz" denildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'deki Noel Kutlamasında Çatışmaların Son Bulması İçin Dua Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement