Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinlilerle Vedalaştı - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinlilerle Vedalaştı

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinlilerle Vedalaştı

Merkez Valiliğine atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, kendisi için verilen veda yemeğinde Mardinlilerle vedalaştı.

29.05.2014 15:25  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Valisi olarak atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, kendisi için verilen veda yemeğinde Mardinliler'le vedalaştı.

Mardin'de bir otelde verilen veda yemeğinde, Vali Cengiz'in öz geçmişi okunduktan bir yılda çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösterimi ardından Mardin'deki Vali yardımcıları ve kaymakamlar adına konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Cengiz'in kendilerine sırf bir amir olarak davranmadığını aynı zamanda liderliği ve hizmet aşkını da öğrettiğini belirtti.

Vali Cengiz'in Mardin'de bir yıla sığdırdığı hizmetleri anlatmaya program süresinin yetmeyeceğini dile getiren Ermiş, şöyle konuştu:

"Kızıltepe ile ilgili bir anekdoto anlatacağım. Sayın Valimiz bir gün Kızıltepe'ye yaptığı ziyaret sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda yüzlerce vatandaşımız etrafını sarmış, istek ve şikayetlerini anlatırken 3.5 saat güneşin altında ayakta tek tek not almıştı. Orada bulunan bir vatandaşımız 'Bu kalabalık neyin nesi' diye sorunca ve 'Vali Bey burada' cevabını alınca, 'Hadi be! Buraya vali mi gelir?' şeklinde tepki vermişti. Ama maalesef vatandaşımız o tepkisinde haklıydı, çünkü ilk defa bir vali o meydana inmişti."

Cengiz, 27 Mayıs 2013'te Mardin'e atandığını belirterek şöyle konuştu:

"Sinop Valisi iken İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler Bey, bir gün telefon etti ve 'kararnameyi yazdırdık, Köşk'e onay için gönderildi. Mardin'de birlikte çalışacağız' dedi. Böyle haber aldım. Ondan önce Bursa'da kaymakam iken Sinop'a atandığımı İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay'dan öğrendim. Bu yüzden merkez valiliğine atamayı saygıyla karşılıyorum. Umarım Mardin için bu değişiklik hayırlara vesile olur. Yeni valimizin de uzun yıllardır tanıyorum, çok değerli bir insan, çok değerli bir dostum. Bizden çok daha başarılı olacak. Hayırlı hizmetlere imza atacaktır."

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Cengiz, "Daha önce başlatılmış projelerin inşaatlarının devamı konusunda arkadaşlarımızla beraber, heyet halinde, ekip halinde, kamu hizmetlerinin yürütülmesi hızlandırılması ve etkili bir şekilde sürdürülmesi konusunda gayret sarf ettik. Ama en önemlisi maddi yatırımlar kadar gönül yatırımlarına da özen gösterdik. Bölgemiz insanının daha fazla kucaklanmaya, sıcaklığa, hoşgörüye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu gayet iyi biliyorum. 5 sene Van'da çalıştım, Van'daki aldığım lezzetin tadı damağımda kaldı. Gerçekten Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanının samimiyet perverliğini, vefasını, sıcaklığını gayet iyi biliyorum" diye konuştu.

Cengiz, konuşmasının sonunda Mardinliler'e hakkını helal ettiğini ve aynı şekilde Mardinliler'in de kendisine haklarını helal etmelerini istedi.

Mardin'e vermiş olduğu hizmetlerden ötürü Sanayi ve Ticaret Odası ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri Cengiz'e plaket verdi.

Cengiz, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban'ında aralarında bulunduğu davetlilerle vedalaştı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinlilerle Vedalaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement