Marmaris'in 35 Yıllık Muhtarı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'in 35 Yıllık Muhtarı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Marmaris\'in 35 Yıllık Muhtarı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi'nde, 1980 yılındaki askeri darbenin ardından talimatla göreve getirilen ve o tarihten bu yana muhtarlık yapan 62 yaşındaki Hamit Kocayiğit, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

23.12.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi'nde, 1980 yılındaki askeri darbenin ardından talimatla göreve getirilen ve o tarihten bu yana muhtarlık yapan 62 yaşındaki Hamit Kocayiğit, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Muhtar Kocayiğit, düzenlenen cenaze törenin ardından ilçede toprağa verildi.

1980 yılındaki askeri darbe sırasında Adaköy Mahallesi birinci azası olan Hamit Kocayiğit, muhtarın tutuklanmasının ardından Marmaris Jandarma Komutanlığı'nın talimatıyla Tepe Mahallesi'nin muhtarı olarak göreve getirildi. 27 yaşında muhtar olan Kocayiğit, o dönemde Türkiye'nin en genç muhtarı unvanını aldı. 1984 yılında girdiği seçimde asker kökenli rakibine büyük fark atarak 'seçilmiş muhtar' olarak görevine devam eden Kocayiğit, o günden bu zamana kadar seçimlerde ipi göğüsleyerek 35 yıldır muhtarlık görevine devam etti.

8 aydır akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Hamit Kocayiğit, hastanede yaşamını yitirdi. Koçyiğit için Eski Cami'de bugün ikindide, cenaze töreni düzenlendi. Törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri, işadamları, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kapalı Çarşı'ya getirilen muhtar Kocayiğit'in cenazesi, daha sonra Marmaris Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'in 35 Yıllık Muhtarı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement