Marmaris'te 'Huzurlu ve Güvenli Tatil' Denetimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te 'Huzurlu ve Güvenli Tatil' Denetimleri Başladı

Marmaris\'te \'Huzurlu ve Güvenli Tatil\' Denetimleri Başladı

Muğla'nın Marmaris'in İlçesi'nde, emniyet 'Huzurlu ve güvenli tatil' adı altında bayram süresince genel asayiş denetimi başlattı.

04.07.2016 07:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris'in İlçesi'nde, emniyet 'Huzurlu ve güvenli tatil' adı altında bayram süresince genel asayiş denetimi başlattı. Narkotik ile bomba detektör köpekleri eşliğinde 300 polisin katıldığı denetimde yaklaşık 3 bin 500 kişinin sicil taraması ve 2 bin araç plaka sorgusu yapıldı. Mahkeme tarafından hakkında zorla getirme ve yakalama olan 30 kişi gözaltına alındı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, terör, kaçakçılık ekipleri, dün (Pazar) saat 21.00'de ilçe genelinde bayram süresince 'Huzurlu ve güvenli tatil' adı altında bayram süresince devam edecek denetimlere başladı. İlçe'nin Muğla ve Datça girişleri kapatılarak narkotik ve bomba köpeklerinin de katıldığı genel asayiş denetimi yapıldı. Eğlencenin kalbi olarak nitelendirilen Türkiye'de 300 metre uzunluğunda 112 disko ve barı ile ilk ve tek olan Barlar Sokağı'nın giriş, çıkışları tutuldu. İlçe Emniyet Müdürü, müdür yardımcıları ve birim amirlerinin de katıldığı genel asayiş denetimlerine narkotik ve bomba köpekleri eşliğinde sokağa giren herkesin kimlik sorgulaması yapıldı. İnsanların yoğun olduğu Atatürk Caddesi, Kordon Caddesi ve Yat Limanı yürüyüş yolu kurulan polis noktalarında sicil taraması yapıldı. Otopark ve caddelere park edilmiş araçların plakalarından sorguları yapıldı. Sicil taramasında mahkeme tarafından hakkında yakalama, zorla getirme bulunan 30 kişi yakalanarak Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Çeşitli İcra mahkemelerinden üzerinde haciz bulunan 15 araç özel çekici yardımıyla polis otoparkına çekildi. Sabahın ilk saatlerine kadar devam eden denetimin ilk gününde 3 bin 500 kişinin ve 2 bin aracın sorgulaması yapıldı.

İzmir'den tatile gelen Üniversite öğrencisi Atakan Berk, "Ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizi üzdü. Dünya'nın gözde turizm merkezi Marmaris'te denetimleri görünce mutlu oldum. Bu tür denetimler daha sık aralıklarla yapılmalıdır, polislere teşekkür ederim" dedi.

Denetimlerle ilgili Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Turizm sezonunda periyodik olarak yaptığımız uygulamaları bayram süresince "huzurlu ve güvenli tatil" ismi altında yedi gün yirmi dört saat artırarak devam ettireceğiz. İlçemize giren tüm araçların plaka sorguları yapılmaktadır. İlçemize tatile gelenlerin uğramadan gitmediği eğlencenin merkezi Barlar Sokağı'nın giriş ve çıkışlarında sicil taraması ile üst aramaları her gün yapılacaktır. Kimsenin huzur ve güveni bozmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te 'Huzurlu ve Güvenli Tatil' Denetimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement