Mayınla Yıkılan Umutlarını Sporla Yeşertti - Son Dakika
Yerel

Mayınla Yıkılan Umutlarını Sporla Yeşertti

Mayınla Yıkılan Umutlarını Sporla Yeşertti

Diyarbakır'da, hayvan otlatırken bulduğu mayının patlaması sonucu 10 yaşındayken gözlerini ve sol kolunu kaybeden Nesim Öner, atletizm sporunda başarılarıyla umut vaat ediyor Öner, Kayseri'de hazırlandığı Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

07.08.2014 12:07

MUSTAFA ÖNAL - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hayvan otlatırken bulduğu mayının patlaması sonucu 10 yaşındayken gözünü ve sol kolunu kaybeden Nesim Öner, Galler'de yapılacak Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Görme Engelliler Atletizm Milli Takımı'nın umut vaat eden sporcularından Nesim Öner (20), kamp yaptıkları Kayseri'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14-24 Ağustos tarihlerinde Galler'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirtti.

Öner, 10 yaşındayken Diyarbakır'da hayvan otlattığı sırada metal bir parça bulduğunu, mayın olduğunu anlamadığı bu parçanın, taşa vurmasıyla patladığını anlatarak, "Bu kaza sonucunda gözlerimi ve sol kolumu kaybettim. Sol gözüm görmüyor. Diğeriyle de çok az görüyorum" diye konuştu.

Bir yıl evden dışarı çıkmadı

2004 yılındaki bu talihsiz olayın ardından uzun bir tedavi süreci yaşadığını, psikolojik olarak çok zor dönemler geçirdiğini anlatan Öner, şöyle devam etti:

"Engelli olduktan sonra bir yıl evde kaldım dışarı çıkmadım.  Çocukken çok hiperaktif biriydim. Gözlerimi ve kolumu kaybetmek psikolojimi etkiledi, çocukluk hayallerim yıkıldı. Daha sonra bunun böyle gitmeyeceğini düşündüm. Bir şeyler yapmak istiyordum ve lise döneminde atletizme başladım. 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarına katıldım. Aynı yıl Avrupa Şampiyonası'nda 3. oldum. Geçen yıl dünya dördüncülüğünü kıl payı kaçırdım. Sakatlığım vardı, o yüzden başaramadım. Türkiye derecelerim var. Bu spora başladığım zaman bu kadar başarı yakalayacağımı düşünmüyordum. Çünkü dünya çapında bir sporcu olmak zor. zorlukları aşarak bir noktaya geldim. Şimdi kendime güveniyorum."

"Zor ama imkansız değil"

Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, hayallerini gerçekleştirmek istediğini dile getiren Öner, "Şu anda Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum ve çok iyi gidiyor. Bu yıl Avrupa'da koşan sporcular arasında en iyi derece bana ait. İnşallah orada da iyi koşarım. Avrupa Şampiyonu olmayı çok istiyorum, şampiyon olmak tabi zor ama imkansız değil" diye konuştu.

Kamp döneminde antrenörünün yanında olmamasının eksikliğini yaşadığını belirten Öner, şampiyonaya antrenörüyle beraber gitmek istediğini kaydetti.

Öner, kendisine maddi ve manevi destek verdiğini söylediği Galatasaray Kulübü'ne de teşekkür etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mayınla Yıkılan Umutlarını Sporla Yeşertti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement