Meclisin Tatil Edilmesine Chpli Susam'dan Tepki! - Son Dakika
Yerel

Meclisin Tatil Edilmesine Chpli Susam'dan Tepki!

CHP’li Susam kamuoyunun dikkatle beklediği torba kanunun yarıda kesilerek Meclisin tatile sokulmasını eleştirerek, “AKP’nin siyasi ikbali için milletin heves ve umutları yok sayıldı” dedi.

14.08.2014 18:12

CHP'li Susam kamuoyunun dikkatle beklediği torba kanunun yarıda kesilerek Meclisin tatile sokulmasını eleştirerek, "AKP'nin siyasi ikbali için milletin heves ve umutları yok sayıldı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Parti Sözcüsü Mehmet Ali Susam torba kanun görüşmelerinin yarıda kesilerek Meclisin tatile sokulmasının yanlış olduğunu söyledi. Kanunun içinde destekledikleri ve karşı çıktıkları maddeler bulunduğunu ifade eden Susam, "Milletimiz çok net hatırlayacaktır ki, torba kanun Soma'daki kazada hayatını kaybeden madencilerin vetaşeronda çalışanların sorunlarını çözeceği söylenerek Meclise getirilmişti. Daha sonra içine devlete borcu olan reel sektörün, Bağ-Kur'a borcu olan esnafın ve toplumun geniş kesiminin hevesle beklediği af maddeleriilave edilmişti.301 şehit madencinin ailesi bu kanunla yaşam koşullarının iyileşmesini bekliyor, madende çalışanlar çalışma koşullarının ve sürelerinin düzenlenmesini bekliyor, taşeron işçiler kadro bekliyor, maden sahipleri yapacakları yatırımlar için bu kanunu bekliyor. Diğer taraftan iş dünyası vergi ve sigorta borcunu yapılandırıp, yeni yatırımlar yapmak için bu kanunu bekliyor. Herkesin beklediği bu maddelerin görüşmeleri tamamlanmıştı. Kalan maddeler tasarıdan çıkartılarak görüşülen maddelerin hızla yasalaşması gerekirdi" dedi.

MİLLET HESAP SORAR

Hükümetin 12 yıllık iktidarı boyunca milletin beklentileri yerine kendilerinin ve az sayıda lobi grubunun isteklerini önemsediğini ifade eden Susam; "Bir kez daha görülmüştür ki AKP'nin amacı milletin sorununu çözmek değil, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasi prim yapmak için bu tasarıyı milletin gündeminde tutmak olmuştur. Milletin umudu AKP'nin siyaset hevesine kurban verilmiştir. Partilerinin içindeki çatışmaları dindirmek için Meclisi kapatarak, yüzlerce Milletvekilinin binlerce saat süren emeğini heba etmişlerdir. Bu koşullarda tasarı ancak yılbaşına doğru yasalaşabilecektir. Vergi barışının sağlanması, sosyal güvenlik şemsiyesinin Bağ-Kur'lular üzerinde yeniden açılması, şehit madencilerin ve taşeron işçilerinin beklentileri 4 ay ertelenmiştir. Yapılan en hafif tabiriyle haksızlıktır, saygısızlıktır ve ayıptır. Millet bunun hesabını sorar" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclisin Tatil Edilmesine Chpli Susam'dan Tepki! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement