Megakent İstanbul Sağanak Yağışa Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Megakent İstanbul Sağanak Yağışa Teslim Oldu

Megakent İstanbul Sağanak Yağışa Teslim Oldu

IHAAW215132-GEN/02-06-2014 - MEGAKENT İSTANBUL SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM OLDU.

02.06.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IHAAW215132-GEN/02-06-2014

- MEGAKENT İSTANBUL SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM OLDU

- İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYAN DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ, MEGAKENTİ ADETA ESİR ALDI

- BİRÇOK İLÇEDE SU BASKINLARI YAŞANIRKEN, İNSANLAR EV VE İŞYERLERİNDE MAHSUR KALDI

- İTFAİYE EKİPLERİ KURTARMA ÇALIŞMASI İÇİN SEFERBER OLURKEN, YAĞIŞLARIN ARALIKLARLA DEVAM EDECEĞİ ÖĞRENİLDİ

DOĞAN CAN CESUR - MEHMET ALTUNIŞIK - METİN BAŞAR - VOLKAN KAYALAR

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan dolu ve sağanak yağış, megakenti adeta esir aldı. Birçok ilçede su baskınları yaşanırken, insanlar ev ve işyerlerinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri kurtarma çalışması için seferber olurken, yağışların aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önceki gün İstanbul ve Marmara Bölgesi için sağanak yağış ve sel uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından bugün akşam 17.00 sıralarında aniden bastıran dolu ve sağanak yağmur, megakent İstanbul'u adeta esir aldı. Kısa süren ancak etkisi büyük olan yağış nedeniyle birçok ilçede dolu ve su baskınları yaşandı. Yağışlara hazırlıksız yakalanan insanlar, ev ve işyerlerinde mahsur kaldı. Yoğun ihbarlar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşlar için seferber oldu.

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINDA BİRÇOK EV VE İŞYERİNİ SU BASTI

İstanbul'da sel ve su baskınları ağırlıklı olarak Esenler, Eyüp, Arnavutköy, Bağcılar, Büyükçekmece, Üsküdar ve Ataşehir ilçelerinde etkili oldu. Bu ilçelerde yer alan çok sayıda ve işyerini su bastı. İşyerlerinde mahsur kalan işyeri çalışanları ve müşteriler itfaiyenin yardımıyla kurtarıldı. İşyerlerini su basan esnaf ise kendi imkanlarıyla yağmur suyunu tahliye etmeye çalıştı. Öte yandan evlerini su basan bazı vatandaşlar da suların çekilmesini bekledi.

ANA ARTERLER VE ARA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Aniden bastıran yağışlar özellikle TEM Otoyolu ile E-5 Karayolu'nun yanı sıra cadde ve sokakları da göle çevirdi. İşten çıkıp evlerine gitmek isteyen vatandaşların büyük bir bölümü trafikte, bir bölümü ise geçit vermeyen cadde üzerlerinde mahsur kaldı. Çaresiz kalan bazı vatandaşlar ise gölete dönen yollardan yürüyerek geçmek zorunda kaldı.

Yer seviyesinden düşük köprü altları ve alt geçitlerde de durum farklı değildi. Geçit altlarında mazgalların tıkanması ile yollar su altında kaldı. Birçok araç mahsur kalırken, bölgeye gönderilen itfaiye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı.

(DCC-AS

02.06.2014 22: 02: 05 TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Megakent İstanbul Sağanak Yağışa Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement