Mehmet Ali Şahin'den, CHP'li Umut Oran'a Tepki - Son Dakika
Politika

Mehmet Ali Şahin'den, CHP'li Umut Oran'a Tepki

Mehmet Ali Şahin\'den, CHP\'li Umut Oran\'a Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Bu hafta Erdoğan’ın korktuğu başına gelecek.

23.03.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Bu hafta Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart'ı göremeden siyasetten çekilecek' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'a Zonguldak'tan cevap verdi. Şahin, "Bu söz ancak bir darbecinin ağzından çıkabilir. İş başında bulunan iktidara darbe planı hazırlamış birinin ağzından çıkabilir" diyerek tepkisini gösterdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dedeman Otel'de partililerle biraraya geldi. Yemekli tolantıya, Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Belediye Başkanı Ali Bektaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Yemeğin ardından konuşma yapan Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, "Bu hafta Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart'ı göremeden siyasetten çekilecek" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Şahin, "Bunu söyleyen ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısı. Bu söz ancak bir darbecinin ağzından çıkabilir, iş başında bulunan iktidara darbe planı hazırlamış birinin ağzından çıkabilir. Demokrasilerde iktidarlar sandıkla gelir sandıkla gider. Milletin oyuyla gelir oyuyla gider. Ne olacakmış önümüzdeki hafta? Hatta sosyal paylaşım sitelerinde 'Salı günü bir şeyler olacak' deniliyor. Ne olacaksa? Eğer birilerinin elinde Sayın Başbakan'ı suçlayacak bilgi ve belge varsa niye ortaya çıkarmıyorsunuz adam gibi? Verin yargı mercilerine, cumhuriyet savcılıklarına gereği yapılsın. Ne yapmak istiyorsunuz, yapılmak istenen nedir? Sandık dışı yollarla iktidarları, alaşağı etme geleneği bu ülkeye çok zararlar verdi. Hala bu kafaya sahip olanlar başbakan ve milleti alaşağı etme gayretindeler. Sayın Başbakan'ımızın bu aziz millete veremeyeceği bir hesabı yok. Bir takım uydurma montajlarla kasetlerle bu ülkede birileri sandık dışı yollarla darbe yapmak istiyor." dedi.

"MENDERES'E YAPTIKLARINA BENZER BİR YOLLA ŞİMDİ TAYYİP ERDOĞAN'A YAPMAYI DÜŞÜNÜYORLAR"

"30 Mart seçimi AK Parti'nin önünü kesme, Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırma seçimi haline getirilmiştir" diyerek sözlerine devam eden Şahin, "Maalesef 1960'larda rahmetli Menderes'e yapılanların benzerini şimdi Tayyip Erdoğan'a yapmayı düşünüyorlar. Köprünün altından çok sular geçti. Bu milletin demokrasi bilinci arttı. Ne yapacaksanız, ne çıkaracaksanız, ne söyleyecekseniz namertsiniz söyleyin. Salı gününü de beklemeyin hemen şimdi çıkarın söyleyin. Bu millet sandığa yansıyan iradesinin arkasındadır. AK Parti ve onun genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Türkiye için neler yaptığının bilincindedir. Dolayısıyla bu yollarla Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmeye çalışanlar, bakın buradan söylüyorum avucunuzu yalayacaksınız. Yine 30 Mart'ta sandıkları patlatacağız." ifadelerini kullandı.

"ALİ BEKTAŞ'A İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ"

AK Parti döneminde yapılan hizmetlere değinen Şahin, "30 yıldır siyasetin içindeyim. Her seçimlerde yeni tecrübeler kazanıyorum. Dünya siyasetinde AK Parti gibi bir parti tanımıyorum. Her seçimde bir öncekinden daha fazla oy alarak iktidara geldik. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Geçtiğimiz yıllarda sağlık alanında hizmet alırken yaşadıklarınızı düşünün, bir de şimdiyi mukayese edin. SSK hastanelerinin önünde saatlerce kuyruk bekleme derdi bitti. Sağlık alanında yaptığımız memnuniyet anketleri yüzde 35'lerden yüzde 80'lere çıkmıştır. İnanıyorum ki Zonguldak'ta da şu an yüzde 80-90 arasındadır. Tabii ki bizler bunlardan memnuniyet duyuyoruz. Yıllar önce Zonguldak'a gelmiştim, o günlerdeki yollarla şu zamanda yallar arasında dağlar kadar fark var. Yollarımız çok kötü ve dardı. Ulaşımla ilgili yaptığımız dev yatırımlar var. Biz 15 bin kilometre duble yol yapacağız derken şuan 17 bin kilometre yol yapmış bulunmaktayız. Önümüzdeki Pazar günü sandık başına gideceğiz. Belediye başkanı ve il genel meclisi üyelerimizi seçeceğiz. Zonguldak halkının burada, mevcut belediye yönetiminin 2009 yılında ne vaat etmiş ne yapmış diye bir sorgulaması lazım. Körü körüne oy verirsek orada yapılanların layıkıyla yapılmadığıyla karşı karşıya geliriz. Örneğin Karabük Belediye Başkanı verdiği vaatlerin yüzde 70'ini yapamamıştır. Bunu seçmen her yerde sorgulamalıdır. Zonguldak'ta mevcut belediye başkanının fazla vaatlerde bulunmadığını ve hiçbir şey yapmadığını biliyoruz. Bizim Zonguldak adayımız Ali Bektaş, projelerle bu yola çıkmış ve geçmişte yaptıklarına baktığımızda burada da yapabilecek güçte olduğunu biliyoruz. Almış olduğumuz bilgiler neticesinde Kozlu'da oldukça başarılı bir belediye başkanı olduğunu duyduk. Zonguldak'ın çehresini değiştireceğine de inanıyoruz." diye konuştu.

26 Mart günün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a geleceğini hatırlatan Şahin, "Zonguldaklı kardeşleri Başbakan'ımızı burada öyle bir karşılayacaklar ki, O'na öyle bir sahip çıkacaklar ki bu sahip çıkış aynı zamanda demokrasiye ve sandığa da sahip çıkmak olacaktır. 26 Mart ben de burada Zonguldaklı kardeşlerimizle olacağım. Sizden iki şeyi unutmamanızı rica edeceğim. 31 Mart'ta saatlerinizi 1 saat ileri almayı unutmayın, çünkü saatler 1 saat ileri alınacak. Gün ışığından daha çok faydalanmak için. Birde 30 Mart'ta sandığı gittiğinizde oy pusulasındaki AK Parti logosunun altına 'Evet' mührünü basmayı unutmayın." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehmet Ali Şahin'den, CHP'li Umut Oran'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement