Mektup Arkadaşlarıyla Buluştular - Son Dakika
Yerel

Mektup Arkadaşlarıyla Buluştular

Mektup Arkadaşlarıyla Buluştular

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki 75. Yıl Cumhuriyet İlkokul öğrencileri, 8 ilin gazi derneklerinden 100 gaziye mektup gönderdi.

17.04.2015 13:36

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 75. Yıl Cumhuriyet İlkokul öğrencileri, 8 ilin gazi derneklerinden 100 gaziye mektup gönderdi. Karşılıklı mektuplaşmaların ardından, Kütahyalı gaziler, Gelibolu'ya gelerek, mektup arkadaşları öğrencilere sürpriz yaptılar.

Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu müdür yardımcısı Çiğdem Çetin, öğrencileriyle birlikte örnek bir çalışmaya imza attı. Çetin ve öğrenciler, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı nedeniyle, gazilere mektup hazırladı. Öğrencilerin mektupları, Türkiye 'deki 7 bölgede bulunan 8 ilin Gazi Derneklerinden 100 gaziye gönderildi. Öğrencilerin mektuplarına, gaziler de mektuplarla yanıt verdi. Bazı Gazi dernekleri, mektuplarıyla birlikte öğrencilere çeşitli hediyeler de gönderdi. Kütahya Gaziler Derneği ise hediye yerine öğrencilere büyük bir sürpriz yaptı. Gelibolu yarımadası ve şehitliklere gezi düzenleyen Kütahyalı gaziler, gezi kapsamında, mektuplaştıkları 75. Yıl Cumhuriyet ilkokulu öğrencilerini de ziyaret ettiler. Mektuplaştıkları Kıbrıs gazilerini karşılarında gören öğrenciler, büyük şaşkınlık yaşadı. Gaziler, öğrencilere eşitli hediyeler verirken, çocuklarda gazilere çiçek verdiler.

Kütahya Muharip Gazileri Derneği Başkanı Şaban Başoğlu, "Okul yönetimi ve öğrencilerimizin 100. yılda böyle güzel bir olayı başlatmaları bizleri çok mutlu etti. Gelibolu ve Çanakkale bizim için ayrı bir önem taşıyordu. Bu güzel olayın Gelibolu'dan başlaması daha çok anlamlı. Bu nedenle bu küçük kardeşlerimize ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum" dedi. Projenin fikir sahibi olan okul müdür yardımcısı Çiğdem Çetin, "Çanakkale savaşlarının 100 yılında yaşayan gazilerimizi anmak amacıyla böyle bir proje uyguladık ve güzel sonuçlar aldık. İşte bu aldığımız sonuçlardan biride Kütahya Gazileri, sağ olsunlar, öğrencilerimizi sevindirdiler" dedi. Okul müdürü Bilal Duman, "Böyle güzel bir projeye imza atan öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Üşenmeden buraya kadar gelen gazilerimizde teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kütahya Muharip Gaziler Derneği üyeleri, ziyaretin ardından tarihi alanlar ve şehitlikleri gezdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mektup Arkadaşlarıyla Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement