Memurların Emekli İkramiyesine Yönelik Düzenleme - Son Dakika
Politika

Memurların Emekli İkramiyesine Yönelik Düzenleme

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, "Torba tasarı"daki memurların emekli ikramiyesine yönelik düzenlemede emeklilere haksızlık yapıldığını savunarak, "Bu düzenlemede hak, hukuk, vicdan yoktur.

09.01.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, "Torba tasarı"daki memurların emekli ikramiyesine yönelik düzenlemede emeklilere haksızlık yapıldığını savunarak, "Bu düzenlemede hak, hukuk, vicdan yoktur." dedi.

Tor, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta görüşmeleri yarım kalan, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, memur emeklilerine ikramiye ödenmesine ilişkin 1. maddesindeki düzenlemeyle, emeklilerin mağdur edildiklerini savundu.

Bu maddeye ilişkin önergelerinin kabul edilmediğini hatırlatan Tor, tasarının Genel Kuruldaki görüşmeleri sırasında, AK Parti tarafından verilen önerge ile 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için ödenecek miktarın 50 liradan az olmamasına ilişkin düzenleme yapıldığını ifade etti.

Memurların emekli olduğu tarihteki satın alma gücüne göre güncelleme ve ödeme yapılması gerektiğini belirten Tor, "Emeklimize yanlış yapılmıştır, haksızlık yapılmıştır. Bu düzenlemede hak, hukuk, vicdan yoktur. Asla yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Bu düzenlemenin yeniden ele alınabileceğini dile getiren Tor, böylece emekliye haksızlık yapılmayacağını söyledi. Söz konusu düzenlemenin materyalist bir düzenleme olduğunu ileri süren Tor, "Yarın Hakk'ın divanına varınca, emeklilerimize yapılan bu haksızlık nedeniyle emeklimiz hakkını kuruşuna kadar alacaktır. Çok büyük haksızlık, yanlışlık yapılmıştır." diye konuştu.

-"Bekleyeceğiz, göreceğiz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tor, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda görüşüleceğinin anımsatılması üzerine, "Bekleyeceğiz, göreceğiz. Bugün başlıyor, inşallah hayırlı olur." dedi.

Teklife ilişkin eleştirileri dikkate alıp almayacakları sorusunu ise Tor, "MHP fikri, vicdanı hür milletvekillerinin bulunduğu bir yer. Anayasa değişikliklerinde grup kararı alınmıyor. Bazı arkadaşlar açıklama yaptı. Yapılabilir, yapılmayabilir o ayrı bir şey, kendi tercihleridir. Ama bugün başlıyor. Hep birlikte göreceğiz ne gibi bir sonuç çıkacağını." diye yanıtladı.

Aynı soruya yanıt veren Ahrazoğlu da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendilerine bir talimatının olmadığını belirterek, "Herkesi kendi kişisel düşüncesine ve hür iradesine bırakmıştır. 'Evet' veya 'hayır' diyecek arkadaşlarımız kendi kişisel görüşlerini açıklamıştır. Biraz bekleyelim. Olayı bir tek 'evet' ve 'hayır' noktasına da getirmemek gerektiğine inanıyorum. Ülkenin, toplumumuzun, milletimizin geleceğiyle ilgiliyse biraz beklemekte fayda var. Neticeyi göreceğiz." ifadesini kullandı.

"Erken seçim tartışmalarının üzerinizde bir baskı oluşturduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Ahrazoğlu, MHP'nin hiçbir zaman milletten kaçmadığını kaydederek, "Bizim, seçim korkusu gibi bir endişemiz yok. Yarın günler neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Bizim bu milletin, devletin hayrına ne gerekiyorsa da onu yapacağımıza emin olun. Milletimiz de emin olsun. Önce 'ülkemiz ve vatanımız' diyoruz." yanıtını verdi.

Tor ise "Biz yüce Mevla'ya gönülden inanan insanlarız. Seçim olur, kazanırsın kazanmazsın, böyle bir kaygımız yok. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Memurların Emekli İkramiyesine Yönelik Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement