Meram muhtarları Çanakkale yolcusu - Son Dakika
Güncel

Meram muhtarları Çanakkale yolcusu

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçedeki mahalle muhtarlarını eşleriyle birlikte Çanakkale'ye uğurladı.

02.04.2016 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çanakkale ruhunu tekrar keşfedecekler"

Çanakkale Zaferi'nin milletimiz için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Toru, "Mahalle muhtarlarımızı, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Çanakkale ruhunu tekrar keşfetmek üzere Çanakkale yolculuğuna uğurluyoruz. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Millet olarak Rabbim bize tekrar Çanakkaleler yaşatmasın, birliğimizi daim etsin, devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

ÇANAKKALE RUHUNU TEKRAR KEŞFEDECEKLER

Çanakkale Zaferi'nin bu millet için çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Mahalle muhtarlarımızı birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Çanakkale ruhunu tekrar keşfetmek üzere Çanakkale yolculuğuna uğurluyoruz. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Millet olarak Rabbim bizlere tekrar Çanakkaleler yaşatmasın, birliğimizi daim etsin, devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

KUT'ÜL AMÂRE ZAFERİ HAZIRLIKLARI

Millet olarak her zaman güçlü olduğumuza ve tarih boyunca şanlı zaferlere imza attığımıza vurgu yapan Toru, "Sadece Çanakkale Zaferi değil nisan ayında 100. yılını kutlayacağımız Kut'ül Amâre Zaferi de var. Bununla ilgili olarak da etkinliklerimiz olacak. Kut'ül Amâre Cephesi, Irak sınırlarındaydı ve son 60 yıla kadar da Kut Zaferi olarak kutlanıyordu. Ancak ülkemizin 1950 yılında NATO'ya üye olmasıyla birlikte bu kutlama iptal edilmişti. Şu anda Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız bu konuda çok büyük çalışmalara imza atıyorlar. Nisan ayında Türkiye genelinde bu zaferin kutlanmasıyla ilgili çalışmalarda bizim de Meram Belediyesi olarak bir payımızın olmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

"FATMA BAŞKANIMIZ MUHTARLARLA ÇOK UYUMLU ÇALIŞIYOR"

Konya Muhtarlar Derneği(KMD) ve Meram Muhtarlar Derneği olarak Çanakkale gezisiyle ilgili Başkan Toru'dan talepte bulunduklarını kaydeden KMD Başkanı Celal Duran, "Sağ olsun Fatma Başkanımız da bizleri kırmadı ve bir de jest yaparak eşlerimizle birlikte bu geziye gönderiyor. Başkanımız, muhtarlarla ne kadar uyumlu çalıştığını da gösterdi, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Meram'da çok güzel çalışmalara imza atıyor ve halk tarafından da takdir ediliyor" dedi.

"MUHTARLAR İÇİN DOPİNG OLACAK"

Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş ise, "Meram muhtarlarına düzenlemiş olduğu bu geziden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çokça bir seçim dönemi geçirdik. Hem siyasi partiler ve teşkilatlar yoruldu hem de muhtarlarımız. Bu onlar için bir doping olacak inşallah" diye konuştu.

"MERAM'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

Konya'nın tek bayan muhtarı olan Meram ilçesi Yunus Emre Mahalle Muhtarı Nazan Kaçıran ise şunları söyledi: "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve kaynaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Böyle bir ortamda çok güzel bir gezi olacak. Bütün muhtar arkadaşlarımızla ve eşleriyle birlikte kardeşlik havası içinde Çanakkale'ye gidip geleceğiz. Fatma Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Meram'da güzel şeyler olacak diye düşünüyoruz ve gerçekten de güzel şeyler oluyor."

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve başkan yardımcıları, el sallayarak muhtarları Çanakkale'ye götüren otobüsleri uğurladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meram muhtarları Çanakkale yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement