Mersin'de Ar-Ge Toplantısında Protokol Krizi Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Ar-Ge Toplantısında Protokol Krizi Çıktı

Mersin\'de Ar-Ge Toplantısında Protokol Krizi Çıktı

Mersin'de düzenlenen 2'nci Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı'nın (MAPP) açılışında CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'e protokolde yer ayrılmaması protokol krizine neden oldu.

23.12.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de düzenlenen 2'nci Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı'nın (MAPP) açılışında CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'e protokolde yer ayrılmaması protokol krizine neden oldu. Durumu sonradan fark edip kendisini protokol sırasına davet eden yetkililerin özürlerini kabul etmeyen Seçer, "Protokolü bu kadar aşağılayamazsınız" diyerek tepki gösterdi.

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Aymen katıldı.

PROTOKOL KRİZİ ÇIKTI

Programın açılışında protokol sırasında kendisine yer ayrılmadığını gören CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, görevlilere sitemde bulunduktan sonra başka bir yere oturdu. Durumu fark eden Vali Özdemir Çakacak, yanına gittiği Milletvekili Seçer'in elinden tutup "Sayın Milletvekilim lütfen buyurun" diyerek protokol sırasına davet etti. Vali Çakacak'ın davetine ret yanıtı veren Vahap Seçer, "Böyle bir şey olur mu? Protokolü bu kadar aşağılayamazsınız. Ben kalacağım burada. Olur mu böyle efendim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Protokol kriziyle başlayan ve sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı proje pazarının açılış konuşmasını Vali Özdemir çakacak yaptı. Mobilya sektörünün yüksek istihdam potansiyeli ve dış ticaret dengesine yapmış olduğu önemli katkı ile Türkiye sanayisinin önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Çakacak, Çukurova bölgesinden yapılan 50 milyon doları aşkın ihracatın yaklaşık 21 milyon dolarının da Mersin'den gerçekleştirildiğini söyledi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türkiye'nin artan ihracatında Mersin'in önemli bir yer olduğunu anlattı. Büyükekşi, Mersin'in ihracat artışının Türkiye'nin ihracat artışının 5 katı olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Ar-Ge Toplantısında Protokol Krizi Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement