Mersin'deki Nükleer Karşıtı Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Nükleer Karşıtı Protesto Yürüyüşü

Mersin\'deki Nükleer Karşıtı Protesto Yürüyüşü

Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer enerji santralini protesto için Tabib Odası öncülüğünde Mersin'den başlatılan yürüyüşte grup, Silifke'ye ulaştı.

23.02.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer enerji santralini protesto için Mersin Tabip Odası öncülüğünde başlatılan yürüyüşe katılanlar Silifke ilçesine ulaştı.

Nükleer karşıtı grup, 3 gün önce Mersin'den başlattıkları yürüyüşte Silifke'ye ulaştı. "Nükleere İnat Yaşasın Hayat", "Nükleersiz Dünya İstiyoruz",  "Akkuyu Çernobil Olmayacak", "Nükleere Hayır" sloganları atarak Atatürk Anıtı önüne gelen gruba, CHP ve İşçi Parti'liler de destek verdi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, grup adına yaptığı açıklamasında, nükleer santrale karşı oldukları için bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tabipler Odası olarak "Nükleer santral zararlıdır" pankartı taşıdıklarını ifade eden Kırıcı, "Eğer haksız olsaydık Mezitli'den çıkışımıza izin verilmez ve gözaltına alınırdık. Demek ki haklıyız. Nükleer santraller sadece insanlara değil, tüm canlılara zararlı" dedi.

Mersin'den başladıkları yürüyüş boyunca hiçbir tepki görmediklerini belirten Kırıcı, nükleer santrallerin kansere neden olduğunu da ileri sürdü.

Nükleer santrallerin sağlığı tehdit ettiğine dikkat çekmek amacıyla yollara düştüklerini ve santralin yapılacağı bölgeye kadar yürüyüşlerine devam edeceklerini anlatan Kırıcı, Sadece Akkuyu'da değil, Türkiye'nin hiçbir yerine nükleer santral yapılmasını istemediklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından Atatürk Caddesi'nden şehir merkezine yürüyen grup üyeleri, Taşucu- Antalya karayoluna çıkarak nükleer santralin yapılacağı Gülnar'ın Büyükeceli beldesine hareket etti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Nükleer Karşıtı Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement