Mersin'in Gürültü Eylem Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin'in Gürültü Eylem Planı Hazırlanıyor

"Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi"nin sözleşmesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanmasının ardından proje çalışmalarına başlandı.

11.07.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi"nin sözleşmesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanmasının ardından proje çalışmalarına başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında gerçekleştirilecek planlar için koordinasyon toplantıları düzenlendi.

Koordinasyon toplantılarının ilki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili dairelerinden, gürültü haritası hazırlanan ilçe belediyelerinden, Mersin'in kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantılarda, katılımcılara çevresel gürültü mevzuatı, gürültü haritaları ve eylem planı çalışmaları, projede uygulanacak yöntem ve aşamaları konusunda bilgi verilerek, projeye katılım sağlayacak kurum ve kuruluşların Mersin'in gürültü dokusunu etkileyebilecek proje ve yatırımları konusunda görüş alındı.

Proje, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ile birlikte yürütülerek eylem planı hazırlanmasının ardından, stratejik gürültü haritası verileri esas alınarak, gürültü maruziyetinin ve nüfus yoğunluğunun çok yüksek olduğu alanlar ile gürültü kalitesinin korunmasının gerekli olduğu alanlar tespit edilip, önem sırasına konulacak.

Projede ayrıca, mevcut ve gelecekte ortaya çıkabilecek gürültü sorunları incelendikten sonra kısa ve uzun vadede düzeltici ve önleyici gürültü azaltım önlemleri tasarlanması hedefleniyor.

7 ilçenin stratejik gürültü haritası çıkarıldı

Çalışmalar kapsamında, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğine göre, 2015 yılı içerisinde Mersin'de nüfusu 100 binden fazla olan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Tarsus, Erdemli, Silifke ilçelerinin stratejik gürültü haritaları hazırlandı.

Yönetmelikte, gürültü azaltımına yönelik uygulanabilecek tedbirler arasında ise trafik planlaması, arazi kullanım planlaması, gürültü kaynaklarında teknik tedbirler alınması, daha az gürültü üreten kaynakların seçilmesi, ses iletiminin azaltımı, düzenleyici veya ekonomik nitelikli tedbir ve teşvikler bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'in Gürültü Eylem Planı Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement