Mersin Sağlık Otelciliğine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin Sağlık Otelciliğine Hazırlanıyor

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 4 devlet hastanesinde yönetici adaylarına eğitim verildi.

12.12.2012 12:26  Güncelleme: 12:24

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 4 devlet hastanesinde Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürlüğü'nde görev yapacak yönetici adaylarına eğitim verildi.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Gözükara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu tarafından iş yükü fazla olan bazı devlet hastanelerinde Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürlüğü kadrosunun ihdas edildiğini bildirdi.

Mersin Devlet Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Tarsus Devlet Hastanesi'ne bu kadroların verildiğini ifade eden Gözükara, bu görevlere atanacak yönetici adaylarının görevlerinde daha başarılı olabilmesi amacıyla Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından yönetici adaylarına yönelik eğitim programı düzenlendiğini belirtti.

Eğitim programı sonunda birimde görev yapacak yönetici adaylarına Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde düzenlenen törenle eğitim katılım belgelerinin verildiğini dile getiren Gözükara, şunları söyledi:

"2003 yılından beri Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Programı sürecinde ülkemizde pek çok ilke imza atıldı. 2011 yılında çıkan kararnameyle kamu hastanelerinde nitelikli vermekte olduğumuz tıbbi hizmetlerin yanında, kaliteli sağlık otelciliği hizmeti vermeyi de planladık. Bu amaçla iş yükü fazla olan kamu hastanelerinde hasta hizmetleri ve sağlık otelciliği müdürlüğü kadrosu oluşturuldu. Bu göreve gelecek arkadaşların bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla eğitim almaları gerektiğine inanarak, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin de otelcilik deneyimlerinden yararlandık. Bu alanda ilk eğitimi Mersin'de gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki, Mersin sağlık otelciliği konusunda adından güçlü bir şekilde söz ettirecek."

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı da, kamu yararını gözeterek düzenledikleri eğitim programını başarıyla bitirmenin memnuniyetini yaşadıklarını, bundan sonraki dönemde de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Sağlık Otelciliğine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement