Mesir Festivali Sergilerle Renklendi - Son Dakika
Güncel

Mesir Festivali Sergilerle Renklendi

MANİSA'nın 5 asırlık köklü geleneği 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında resim, fotoğraf ve doğal taş sergilerinden oluşan karma sergilerin açılışı yapıldı.

21.04.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı kültür ve sanat şehri yapmak için çalıştıklarını söyledi.

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali programı, Kültür Merkezi'nde festival sergilerinin açılmasıyla başladı. Açılışa Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Mahmut Bilgen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Adayları Hasan Eryılmaz, Zeynel Balkız ve Yaşar Coşkun, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve çok sayıda Manisalı sanatsever katıldı. Sergi açılışı öncesi Kültür Merkezi önünde davetlilere tiyatral gösteri sergilendi. Burada Başkan Ergün protokol üyeleriyle birlikte Merkez Efendi ve Hafsa Sultan'ın temsili kuklası tarafından kendilerine verilen mesir macunlarını Manisalı vatandaşa saçtı.

Manisa'da festival haftası

Sergi açılışında konuşan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, festivalin coşkusunun her geçen sene daha arttığı belirterek Manisalılara güzel bir hafta diledi. Kaya'nın ardından ise Şehzadeler Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik söz aldı. Çelik, 475. Uluslar Arası Mesir Festivali'nin Manisa'ya hayırlı olmasını diledi. Manisa'yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin sergi açılışları ile başladığını dile getirdi.

5 asırlık gelenek

Tanık'ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma gerçekleştirdi. Köklü geçmişi, iklimi, coğrafyası ve tarihi ile medeniyet şehri olan Manisa'nın kültür ve sanatıyla da adından söz ettiren güzide bir il olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Ergün,"Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış Manisa'mızın 5 asırlık geleneği olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Köklü geçmişi, iklimi, coğrafyası ve tarihi ile medeniyet şehri olan Manisa'mız kültür ve sanatıyla da adından söz ettiren güzide bir ilimiz olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Göreve başladığımız 2009 yılından bu yana Manisa'mızın kültürel ve sanatsal etkinliklerle adından söz ettirmesi adına üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. 5 asırlık köklü bir geçmişe sahip olan Mesir Macunu Festivalimiz kapsamında bugün birbirinden güzel resim, fotoğraf, el sanatları ve geleneksel sanatlar sergilerinin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Festival sergilerle açıldı

Festival kapsamında kentin birçok noktasında farklı dallarda sergilerin açıldığını belirten Başkan Ergün,"Festivalimizin onur konuğu ülkesi bu yıl kardeş ve dost ülkemiz Kazakistan'dır. Onur konuğumuz için açılan 'Türkiye Kazakistan İlişkileri' adlı fotoğraf sergisini hepinizin ilgiyle inceleyeceğinden şüphem yoktur. Bugün yalnızca burada değil, Manisa Tanıtım Merkezi, Tıp Tarihi Müzesi, Forum Magnesia ve Atatürk Kent Parkı'mızda da birbirinden güzel sergiler Manisalı sanatseverleri beklemektedir. Bu duygularla festival kapsamında açılan sergilere katkı sağlayan tüm sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 475'inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'mizin de hayırlı olmasını diliyor, bu köklü geleneğe katkısı bulunan tüm kurumlara ve onun değerli yöneticilerine saygılar sunuyorum" ifadelerinde bulundu. Başkan Ergün'ün ardından söz alan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, sergide emeği geçenleri tebrik ederek 475. Uluslar Arası Mesir Festivali'nin Manisa'ya hayırlı olmasını diledi.

Protokol sergileri inceledi

Konuşmaların ardından Başkan Ergün ve protokol üyeleri ilk olarak Kazakistan kültür ve sosyal hayatını içeren resimlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Burada Kazakistan Büyükelçiliği Ankara Ataşesi Dauren Tishtykbayev sergide yer alan resimler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Başkan Ergün ve protokol üyeleri 'Modern Gemi ve Hat Sanatı' ile 'Konuşan Taşlar' sergisini de ziyaret ederek eserleri inceledi.

Hangi sergi nerede?

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında açılan resim, fotoğraf ve doğal taş sergileri Manisalı sanatseverleri ağırlayacak. Bu kapsamda 'Türkiye Kazakistan İlişkileri' fotoğraf sergisi, 'Konuşan Taşlar' doğal mineral taş sergisi ve 'Model Gemi ve Hat Sanatı' sergisi Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 'Aşk-ı Niyaz' geleneksel sanatlar sergisi Manisa Tanıtım Merkezi'nde, 'Anadolu'dan Bir Kesit' suluboya resim sergisi Forum Magnesia AVM'de, 'Hafsa Sultan' mahperi kanaviçe el sanatları sergisi Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarih Müzesi'nde, 'Senin Gözünden Manisa' adlı fotoğraf yarışması sergisi ise Atatürk Kent Parkı'nda Manisalı sanatseverleri bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mesir Festivali Sergilerle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement