MetLife'tan Liseli Girişimcilere Destek - Son Dakika
Güncel

MetLife'tan Liseli Girişimcilere Destek

"Girişimcilik ve sosyal inovasyon" konusunda farkındalık yaratan Sosyal İnovasyon Kampı'nın dördüncüsünü İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirdi.

21.12.2015 16:46

Yarışmada, Yeşil Gençlik isimli ekip birinci seçildi. Kazanan ekipteki öğrenciler MetLife'ta staj imkanının yanısıra InnoCampus'ün düzenlediği lise öğrencilerine özel inovasyon deneyimi programına katılma hakkı kazandılar.

Uluslararası alanda başarılı sosyal sorumluluk projelerine imza atan MetLife Emeklilik ve Hayat ile MetLife Vakfı, sosyal girişimcilik, sorun tespiti, takım kurma, fikir geliştirme ve iş modeli geliştirme konularında Türkiye'de bir ilk niteliğinde olan Sosyal İnovasyon Kampı'nın dördüncüsünü Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile 19 Aralık 2015 tarihinde İTÜ GİNOVA'nın ev sahipliğinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirdi.

Bahçeşehir MTAL, Fatih Koleji, Kadir Has Anadolu Lisesi, Zeytinburnu 100. Yıl ÇPAL, İTÜ Özel Ekrem Elginkan Lisesi, Hüseyin Ağırman MTAL, Mimar Sinan Okulları ile Kartal Köy Hizmetleri Lisesi'nde öğrenim gören 64 lise öğrencisinin yer aldığı Sosyal İnovasyon Kampı'nda, her okuldan bir yarışmacının katılımıyla oluşturulan sekizer kişilik karma ekipler yarıştı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Sosyal İnovasyon Kampı'nda lise öğrencileri, "Türkiye'de bir sosyal girişim başlatıyor olsanız ve bu amaçla bir sosyal girişim şirketi kursanız, ülkenin hangi sosyal problemine çözüm üretmek isterdiniz?" sorusuna yanıt aradı. Öğrenciler bu amaçla tüm gün boyunca yaptıkları hazırlık çalışmaları sonuncunda bir şirket kuruluşu tasarlayarak, saptadıkları sosyal probleme çözüm olacak ürün ve iş modelini jüri önünde sundu. Tasarladıkları proje ile okullardaki atıkların geri dönüşüme yönlendirilmesini teşvik eden ve bu sayede kazanılacak "Yeşil Puan"ların başta toplu taşıma araçları olmak üzere birçok noktada kullanılabilmesini amaçlayan Yeşil Gençlik ekibi günün birincisi oldu.

Kazanan ekipteki öğrenciler MetLife'ta staj imkanının yanısıra InnoCampus'ündüzenlediği lise öğrencilerine özel inovasyon deneyimi programına katılma hakkı ve katılan tüm ekipler İstanbul Teknik Üvinersitesi, TEİD(Türkiye Etik ve İtibar Derneği) ve Keiretsu Forum tarafından sunulan özel ödüller kazandılar.

MetLife Life Changer Projesi'nin İlk Aşamasını Oluşturuyor

Sosyal İnovasyon Kampı, lise düzeyindeki öğrencilere yönelik ilk sosyal inovasyon uygulaması olan ve üç ayrı alana odaklanan MetLife Life Changer projesinin ilk ayağını oluşturuyor.

Yılda iki kez gerçekleştirilen ve MetLife gönüllülerinin öğrencilere mentorlük yaptığı Sosyal İnovasyon Kampı; sorun tespiti, takım çalışması, çözüm geliştirme, iş modeli ve jüri önünde sunum aşamalarını kapsayan etkinliklerden oluşuyor. MetLife Vakfı'nın 19 ülkede hayata geçirdiği "Life Changer" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan ve çeşitli etkinlikler ile devam eden programdaki üç uygulama alanı, 'Sosyal İnovasyon Kampı', 'Şirket Programı' ve 'Sosyal Girişimciler Buluşuyor!' başlıklarından oluşuyor.

Finansal olarak MetLife Vakfı tarafından desteklenen MetLife Life Changer Projesi, şirket gönüllülerinin finansal okur yazarlık ve girişimcilik konularındaki bilgi birikimlerini gençlere aktarma esasından oluşuyor. 2016 yılında; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde 19 ülkeden yaklaşık 1000 MetLife gönüllüsü 20.000'i aşkın öğrenciye destek oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MetLife'tan Liseli Girişimcilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement