Mezitli'de Coşkulu 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Coşkulu 19 Mayıs Yürüyüşü

Mezitli\'de Coşkulu 19 Mayıs Yürüyüşü

Mersin’in merkez Mezitli Belediyesi ve CHP İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yürüyüş, 19 Mayıs coşkusu yaşattı.

20.05.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi ve CHP İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yürüyüş, 19 Mayıs coşkusu yaşattı.

Mezitli'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı. Mezitli Belediyesi'nden Viranşehir Mahallesi sahiline kadar devam eden yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Mezitli Belediyesi önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 kilometre boyunca devam eden yürüyüşe, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdar Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan ve CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök de katıldı. Başkan Tarhan'ın, üzerinde 'Unutturmayacağız' ve 'Andımız'ın yazılı olduğu tişörtle yürüyüşe eşlik etmesi dikkat çekti.

MEZİTLİ'NİN ŞEHİDİ UNUTULMADI

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 27 Ocak 2016 tarihinde şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga da yürüyüşte unutulmadı. Grup, Şehit Yüzbaşı Çiga'nın yürüyüş güzergahındaki Viranşehir Caddesi'nde bulunan evinin önünde, Çiga ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Kortejdekiler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı da attı.

Yürüyüş, Mezitli Belediyesi tarafından Viranşehir Mahallesi'nde bulunan 34301 sokaktaki yapımı yeni tamamlanan meydanda sona erdi. Mezitli'nin ilk meydanı olma özelliğini taşıyan alanda vatandaşlar, verilen konserde müzik eşliğinde halaylar çekerek 19 Mayıs coşkusunu yaşadı. Belediye ekipleri tarafından sahilde yakılan ateşler de kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yürüyüş ve konser ardından yaptığı konuşmada, gençliğin Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet'e sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Başkan Tarhan, "97 yıl önce Mustafa Kemal, kuruluş ve kurtuluş mücadelesini başlatıyordu. Bizler de onun izinden gidiyoruz. Bugün de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı gençler başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte kutladık" dedi.

Türkiye'de yaşayan vatandaşların anayasadaki demokratik, sosyal, laik hukuk devletini istediğini belirten Tarhan, başkanlık sistemi tartışmalarına da gönderme yaptı. Tarhan, "Fazla bir şey istemiyor halkımız. Anayasa'daki demokratik, sosyal, laik, hukuk devletini istiyor" diye konuştu.

Gençlere güvendiğini ve inandığını dile getiren Tarhan, "Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine her türlü ortamda sahip çıkacağız, gençlerimiz de dimdik duracaklardır. Atatürk'ün sözü lafta kalmayacak, gerçekten bu gençlerimiz Türkiye'ye sahip çıkacaklardır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Coşkulu 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement