MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"Erdoğan devlete sırtını dayamış, mağdur edalı mağrur bir cumhurbaşkanı adayıdır"

16.07.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Erdoğan devlete sırtını dayamış, mağdur edalı mağrur bir cumhurbaşkanı adayıdır" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı seçim sürecinin adete tez ile antitezi karşı karşıya getirdiğini, taban tabana zıt iki karakterin iktidar ve muhalefet adayı olarak ortaya çıktığını kaydetti.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin tüm yetkilerini elinde bulunduran ve bunları kullanan bir aday konumunda olduğunu savunan Yeniçeri, TRT'nin adaylara ilişkin haberlerindeki süre ayrımının bunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

TRT'nin 4, 5, 6 Temmuz günlerindeki haberlerinde Başbakan Erdoğan'a 553 dakika, CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanolğu'na ise 3 dakika yer verdiğini söyleyen Yeniçeri, "Bu kadar dalkavukluk, yılışıklık, yalakalık Sovyetler de bile yoktu. Hitler rejiminde bile böyle bir şey yoktu. Erdoğan bugün hem kendi hem de ortaya koyduğu çelişkilerin adayıdır. Hem döven hem de 'yandım Allah' diye bağıran bir siyaset izliyor. Üslubunun ve izlediği yolun geleceği yoktur. Erdoğan devlete sırtını dayamış, mağdur edalı mağrur bir cumhurbaşkanı adayıdır" diye konuştu.

Yeniçeri, bazı medya organlarının İhsanoğlu'nun seçim kampanyasındaki "Ekmek için Ekmeleddin" sloganıyla alay ettiğini ifade ederek, bunun ekmeği, emeği küçümseyen bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü. Yeniçeri, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir gün ekmeklerini kaybederlerse bunun ne anlama geldiğini çok iyi hissedeceklerdir. Şu anda tuzları kuru, Fırat ve Dicle nehri gibi meşru ve gayri meşru akıyor paralar. 'Yüz milyon dolar sen ver, yüz milyon dolar da sen ver' aşamasına geldik. Çıkın kapının önüne söyleyin birisine 'yüzlere sen ver, yüz lira da sen ver' diye. Bakın ne diyor size, tokadı yiyor musunuz, yemiyor musunuz? Ben biliyorum ki şu anda Türkiye'de her insanın bir ekmek kaygısı, bir emek tavrı var. ve onun peşinde."

AK Parti'nin ilk iktidara geldiği dönemi milat gibi gördüğünü belirten Yeniçeri, "Bana göre milattan önce milattan sonra Hazreti İsa'dan başlatılmamalı. Tayyip Erdoğan'ın iş başına geldiği andan itibaren başlatıldı. Çünkü herşey onunla başladı. Kainatın düzeni, insanlık, tarih, demokrasi kiminle başlar? Erdoğan ile başlar" ifadelerini kullandı.

Yeniçeri, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. ABD'nin Ankara büyükelçisi adayı John Bass'ın Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde, adaylığının onay sürecine ilişkin oturumda senatörlerin sorularını yanıtlarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve özgürlüklerle ilgili kullandığı bazı ifadelerin sorulması üzerine Yeniçeri, Bass'ın gerçeğin bir kısmını söylediğini düşündüğünü belirtti. Yeniçeri, "Ama yine de bir yabancı büyükelçinin Türkiye'nin başbakanına yönelik sözlerini de ben kabul etmiyorum. Bu da bizim milliyetçi tarafımız" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement