MHP Battalgazi İlçe Başkanı Şahin'den 94. Yıl Mesajı - Son Dakika
Yerel

MHP Battalgazi İlçe Başkanı Şahin'den 94. Yıl Mesajı

MHP Battalgazi İlçe Başkanı Şahin\'den 94. Yıl Mesajı

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, “İstiklal Marşı, Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşmış halidir” dedi.

12.03.2015 16:53

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, "İstiklal Marşı, Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşmış halidir" dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti'nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz" diyerek "İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir. 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Türk milletinin kararlılığını en güzel şekilde ifade etmiş, her mısrasında milli mücadele yıllarında yaşanan kahramanlıkları mükemmel bir şekilde anlatmıştır" dedi.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türk Milletinin milli ve manevi duygularını, mısralarıyla tüm dünyaya haykıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy, tüm ömrünü vatanına ve milletine vakfetmiş bir gönül eridir. Milli marşımızın içindeki manayı bu çehresiyle anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşatmak şüphesiz ki milletçe vazgeçilmez en büyük milli ve manevi yükümlülüğümüzdür. 12 Mart İstiklal Marş'ımızın kabul edilme günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin ve Milli şairimizin mekanı Cennet olsun." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Battalgazi İlçe Başkanı Şahin'den 94. Yıl Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement