MHP'den Tuncelileri Kızdıracak Aday - Son Dakika
Güncel

MHP'den Tuncelileri Kızdıracak Aday

MHP\'den Tuncelileri Kızdıracak Aday

MHP, Tunceli 1. sırada aday olarak Namık Dursun'u gösterdi. 2004-2006 yılları arasında İl Jandarma Komutanı olan Dursun'un ismi fişleme skandalıyla gündeme gelmişti.

08.04.2015 07:45  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Hozat'a gitmiş, 28 köy muhtarı komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini iletmişti. O şikayetlerde ise tehditvari ifadeler bulunuyordu.

MHP, Tunceli'de birinci sıra milletvekili adayı olarak 2004-2006 yılları arasında Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı yapan Albay Namık Dursun'u seçti.

KOMİSYON KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Namık Dursun'un ismi son olarak Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme skandalı haberleriyle gündeme gelmiş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Albay Namık Dursun'u dinlemişti.

MUHTARLAR ŞİKAYETLERİNİ ANLATMIŞTI

Hozat'taki 300'e yakın fişlemeyle ilgili haberlerden sonra TBMM Hozat Alt Komisyonu, Hozat'a giderek üçü kamu görevlisi 21 kişiyi dinlemişti.

28 köy muhtarı, komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini anlatmış ve bu ifadeler komisyonun dosyasına girmişti.

TEHDİTVARİ İFADELER VARDI

Aralarında, Akpınar, Karabakır, Altınçevre, Beşelma, Çağlarca, Çığırlı, Karabakır, Karaçavuş, Kardelen, Köprübaşı, Uzundal, Sarısaltık gibi 28 köy muhtarının altına imza attığı tutanakta Alay Komutanı Namık Dursun'la ilgili tehditvari ifadeler yer alıyordu.

BOMBA İFADELER

"10 Kasım 2004 tarihinde Tunceli Hozat ilçesi kaymakamlığının köylere hizmet götürme birliği adı altında yapılan toplantıda Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun konuşmasında tehdit savurarak şu sözleri söylemiştir:

"Muhtar olup da çocukları dağda olan muhtarlar istifa edecekler, köyde terörist faaliyetleri tespit ettiğim muhtarların başını ezerim, devletin kendilerine verdiği 116 milyon lira maaşının hakkını vermeyen muhtarın başını ezerim, Tunceli bölgesinde vurulan teröristin cenazesine katılan araçlara bilinçli olarak 19 milyar para cezası kestim, köyde muhtarlık yapan kişilerin dağdaki akrabaları bulunan muhtarların teröristlerden güç aldığını tespit ettiğimde bunlarla ilgili kaymakamlarla görüşüp mühürlerini elinden alırım, kursağınızdan geçen devletin 3 kuruş hakkını vereceksiniz. Tunceli eğer böyle hareket ederse Pülümür yolunu keserim. Elazığ yolunu keserim gelsin; MKP size baksın. Ben burada il valimizin adına bulunup onun adına konuşuyorum..." (Kaynak: CNNTürk)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP'den Tuncelileri Kızdıracak Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (71)

  • AMED:21: GECMISTE OKADAR INSAN ÖLDÜRDÜNÜZ NE TEZ UNUTUNUZ SIVAS MARAS CORUM MALATYA VEDE BIRCOK YERLERDE EYLEM YAPTINIZ BUNLARI BIZLER HALEN UNUTMADIK BAHCELI ONUN ICIN BU HALK SIZLERI VETO EDECEK BASKA KAPIYA OYLARIMIZ HDP YE INSANLIK UGRUNA KIMLIK ADINA KÜRT HALKIN BAGIMSIZ ICIN HDP YE OY VERELIM HALKIMIZA DUYRULUR FASIZIME HAYIR VE HALK DÜSMANLARIA HAYIR 18 73 Yanıtla
  • AMED:21: OYLARIMIZ SAYIN BASKAN APO ICIN HDP HDP HDP 20 59 Yanıtla
  • yeşil: Faşist mhp yede bunun gibi hanz yakışır 8 56 Yanıtla
  • AMED:21: DERSIMLILER MHP HAYIR OYU KULANIN BUNLAR DERSIM KATLIYAMIN BAS RÖLERINDEN GELEN FASITEN GELEN ISIMLERDEN GELENLER DERSIM HALKINA DUYRU OYLARINIZ HDP YE FASIZIME GECIT VERMEYIN DERSIMLILER 12 51 Yanıtla
  • AMED:21: DERSIM HALKINA DUYRU SAKIN FASIZIME HAYIR OY KULANIN NE ISI VAR DERSIMDEN HALK DÜSMANLARI HAYIR OY KULANALIM 6 51 Yanıtla
  • Antepli: Mhp gazinocu partisi 9 42 Yanıtla
  • tuncelili: Tunceliler vatanseverdir. Bow muhabbete inanmaz komutanı sahip çıkar ve mhp ye basar muhuru 41 7 Yanıtla
  • cengiz: bravo tebrik ederim böyle komutanlara ihtiyacımız var 37 6 Yanıtla
  • nurullah: chp mhp hdp kardeş 16 26 Yanıtla
  • pülümür: dersimli kardeşlerimiz bu albayımızı seçerler çünkü dersimliler vatanını sever 31 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement