MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

"Darbe davası kararları birer birer çökmüştür.

25.06.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Darbe davası kararları birer birer çökmüştür. Yüzlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun kaybolan ve esaret altında geçen yıllarının hesabını kim verecek?" dedi.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonunda görülen "Torba Kanun Tasarısı"nı eleştirerek, ilgisiz konuların biraraya getirildiği bir düzenleme ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

AK Parti'nin parlamentoyu tatilinden alıkoyarak, kendisi için sorun olarak gördüğü tüm konuları aynı tasarı içinde çözmeye çalışmasının doğru bir yöntem olmadığını savunan Ayhan, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası kararına da değindi.

Ayhan, "Gelinen noktada darbe davası kararları birer birer çökmüştür. Yüzlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun kaybolan ve esaret altında geçen yıllarının hesabını kim verecek? Dahası cezaevinde vefat edenleri kim geri getirecek?" değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ta kaosun giderek derinleştiğini de ifade eden Ayhan, Türkmenlerin sistematik olarak katledildiğini, Türk hükümetinin ise bu duruma tepkisiz kaldığını ileri sürdü. Ayhan, kendilerinin yaşananlar karşısında seyirci kalamayacağını, bu maksatla Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Ayhan, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik çatı adayını belirlediğini hatırlatarak, " Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı kamuoyunda büyük yankı ve destek bulmuştur. AKP şaşkına dönmüştür. Bu öfkeyle çatı adayımıza kulp takma yarışına girmişlerdir. AKP hala aday gösterememiştir. Adaylığın son gününe kadar beklemek iktidarın tereddütlerinin boyutunu göstermektedir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement