MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili, "Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış olan kişi disiplin kurulu gereğiyle her türlü işleme muhatap kılınabilir, önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz" dedi.

04.09.2015 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili, "Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış olan kişi disiplin kurulu gereğiyle her türlü işleme muhatap kılınabilir, önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz" dedi.

Partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in "Ben partimi iktidar yaptım" sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş'e yakıştıramadığını söyledi.

Hiç kimsenin, hiçbir partilinin kendini yasa, tüzük ve parti üzerinde görmemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış olan kişi disiplin kurulu gereği ile her türlü işleme muhatap kılınabilir, önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz" dedi.

Partisinin seçim ve miting çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeli,  geçici seçim listelerini 18 Eylül 2015'te Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edeceklerini, bir önceki seçim beyannamesini de dikkate alarak beyannameyi güncelleyeceklerini kaydetti.

Başka bir gazetecinin, "Tuğrul Türkeş aday olmak isterse kendisine cevabınız ne olur?" sorusu üzerine Bahçeli, "Siz çok ilgileniyorsunuz, Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? O konu bizim gündemimizden düşmüştür, tekrar tekrar sormakla bizi konuşturamazsınız" yanıtını verdi.

Medyada yaşanan gelişmelerle ilgili soru üzerine Bahçeli, "Basın ve medyaya aşırı derecede, bugünkü siyasi iktidar tarafından baskı değil, zulüm yapılmaktadır. Bir çok basın mensubu arkadaşlarımız görevlerinden uzaklaştırılmıştır. MHP olarak doğru bulmuyoruz. Bu yolu tercih eden insanlardan ve bu uygulamaya sebebiyet verenlerden, bir gün devlet yönetiminde söz sahibi olduğumuz vakit hepsinin hesabını soracağımızı da İstanbul'dan ilan ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisini "Hayırcı parti" olarak değerlendirenleri eleştirerek, şöyle devam etti:

"MHP'nin kendi hedefleri, amaçları doğrultusunda kullanamayanlar, MHP'ye yönelttikleri önerilerde karşılık bulamayanlar, hayırcı bir parti olarak MHP'yi suçlamaya çalışıyorlar. Birbirleriyle olan görüşmeleri sırasında çok da barışık olmayan insanlar veya siyasi kurumlar MHP'yi 'hayırcı' olarak nitelendiriyorsa MHP'de bir hayır var demektir. MHP neye hayır diyor? Bir, erken seçime hayır diyor, güvenliğin nasıl sağlanacağına dair herhangi bir tedbir görmediği için, MHP azınlık hükümetine 'hayır' diyor. Geçmişte eksik kalan 18 milletvekilliğini başka yollarla temin ederek, azınlık hükümeti kurmaya gayret gösterenlere 'hayır' diyor. MHP temsil yönüyle geçici bir hükümetin oluşmasına 'hayır' diyor. MHP, 4 şart ileri sürerek, AKP veya herhangi bir partiyle koalisyon kurmada bu 4 şartı esas alıyor ve bu 4 şartın yerine getirilmesi halinde koalisyona, taşın altına elini değil, gövdesini koymayı düşünüyor. Bu 4 şartımız da çok nettir."

-"Çantayı size verirdim"

Bahçeli, AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmelerini hatırlatarak, 2 saat 26 dakika süren görüşmelerdeki tutumlarını anlattı. Görüşmeler sırasında yanında olası koalisyonun nasıl yapılacağına dair protokollerin yer aldığı çanta olduğunu dile getiren Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"4 şartın kabulü halinde yanımda bulunan çantayı da ele almak suretiyle, onun içerisinde protokol var, koalisyonun programı var, çözüm sürecinin nelerini reddediyoruz onlar var, Sayın Cumhurbaşkanı'nıyla beraber ülke yönetimindeki bazı konuları da dikkate almak suretiyle hükümetin nasıl kurulacağına, hükümetin protokolünün ne olduğuna ve mevcut bakanlıklara ilişkin önerilerimiz var. 'Eğer 4 şartı kabul etmiş olsaydınız, bu çantayı size verirdim' dedim. Koalisyon şartlarında MHP'ye yine medyadaki güçlerini kullanarak aşırı derecede bir propaganda altında tutarak, hayırcı bir parti olarak ifade ediyorlar. Biz, Dolmabahçe Sarayı'nda PKK'nın 10 maddesine evet diyenlere karşı milletimizin birliği, dirliği ve devamı için ortaya koyduğumuz 4 maddeye hayır diyenleri milletimize anlatacağız."

Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in MHP'nin oylarını böleceği yönündeki yorumlara ise "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" değerlendirmesini yaptı.

Artan terör olayları konusunda da düşünceleri sorulan Bahçeli, "Seçim hükümeti diye bir konu yok, AKP ile HDP'nin hükümeti var. Bununla ilgili olarak 2 Eylül'de toplanan MGK'yı daha önce olağanüstü toplantıya çağırmış ve Türkiye'nin güvenlik meselesine öncelik verebilecek tarzda tüm tedbirlerini alınması gereken tedbirleri de hükümete tavsiye etmelerini salık vermiştik. Fakat MGK'nın 2 Eylül'de yaptığı görüşmelerde bazı tedbirlerin alınacağı ifade ediliyor ama yine 4 şehit geliyor, bunu da düşünmek gerekiyor" diye konuştu.

Bahçeli, geçici bakanlar kuruluyla ilglili şunları kaydetti:

"Hükümetlerde seçim sürecine girildiğinde içişleri, adalet ve ulaştırma bakanlığının bağımsız olması gerekir. Bu bağımsızlığın belirlenmesi de mevcut hükümete yetki olarak verilmiştir. Bağımsızlığın, belli bir ölçüsü, boyu posu yok. Nasıl algılıyorsanız o şekliyle onu bağımsız olarak tanımlarsınız. Bir gün evvel müsteşar yaptığınızı bir gün sonra geçici hükümete bakan olarak atıyorsanız, buradaki bağımsızlığın tanımında farklılıklar var demektir. Tekrar ifade ediyorum, bağımsız olarak gelmiş olanlar Adalet ve Kalkınma Partisi'ni temsil ediyor, öbür taraftan da HDP 2 üye ile beraber hükümette yer alıyor. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi ile, HDP koalisyonudur. MHP'nin, 7 Haziran gecesi saat 01.10'da önermiş olduğu ilk koalisyon şeklidir."

Bakanların TBMM'deki yemin töreniyle ilgili ilk defa 3 partinin aynı yönde oy kullanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "HDP ile hükümet kurarken hiç şaşkınlık duymuyorsunuz ama MHP'nin mevcut hükümete karşı kararlı duruşunu, 'birileri de böyle yaptı' diye ruh ikizi ilan ediyorsunuz. Bu medyanın sorunudur. Türkiye'de medya kendisine çeki düzen vermek durumundadır. Medya ahlaki olmalıdır, dürüst olmalıdır, adaletli olmalıdır. Medya gerçekten bağımsız ve hür olmalıdır" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı
    09:22 Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı

    ABD'li çip devi Nvidia, yeni yapay zeka çipini tanıttı. B200 'Blackwell' çipi, önceki çiplere göre işlemleri 30 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor. Nvidia, bu yeni çip ile pazar hakimiyetini pekiştirmeyi hedefliyor. Şirketin büyük müşterileri olan Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI'nin bu çipi kullanması bekleniyor. Ayrıca, toplantıda yeni yazılım araçları ve otomobillerde kullanılacak çipler de tanıtıldı. Nvidia, yapay zeka teknolojisinde lider bir şirket olarak kabul ediliyor.

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.


Advertisement