MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"AK Parti, zannederim ki yeni seçim döneminde bir kilise açmayı seçim vaadi olarak göstermiş olabilir.

03.01.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " AK Parti, zannederim ki yeni seçim döneminde bir kilise açmayı seçim vaadi olarak göstermiş olabilir. Kendi takdirleridir. Söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

Vural, MHP Aksaray 11. Olağan İl Kongresi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Cumhuriyet tarihinde ilk kez yeni bir kilise yapılması kararı alındığı belirtti.

Böyle bir ihtiyacın nereden kaynaklandığını bilemediğini dile getiren Vural, AK Parti döneminde apartman kiliselerinin oldukça arttığını iddia etti.

Birçok kilisenin ihya edildiğini, bunun bir ihtiyaçtan mı yoksa siyasi bir amaç için mi gerçekleştirildiğini bilemediğini ifade eden Vural, "Eğer bir ihtiyaç söz konusu ise siyasi amaç ise bunun hangi siyasi amaçla gerçekleştirildiğini öğrenmemiz gerekiyor. AK Parti, zannederim ki yeni seçim döneminde bir kilise açmayı seçim vaadi olarak göstermiş olabilir. Kendi takdirleridir. Söyleyecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Sümeyye Erdoğan'ın AK Parti'de aktif yer alacağı iddiaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın AK Parti'de aktif yer alacağına dair iddiaların sorulması üzerine Vural, şunları söyledi:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, aslında ezel ve ebed başkan olarak gördüğü Erdoğan'ı zannederim ki vesayetinin devam etmesi için böyle bir talepte bulunmuş olabilir. Bireysel bir tercihtir. Herkes milletvekili adayı olabilir ama milletin vekili olmak lazım. Paraşüt ile inmemek lazım. Bu bakımdan milletin vekili olacaklarla ilgili atama yoluyla değil de doğrudan doğruya halka gitmek lazım ama anlaşılan o ki AK Parti bir vesayet rejimi sürdürüyor. Aynı şekilde partisini de bir vesayet anlayışı ile götürüyor. Siyaset böyle babadan oğula, aile boyu tekel altına alınacak bir mesele değildir. Sevda meselesidir. Babadan kıza geçen bir husus değildir. İnsanların bu millete vereceği bir şey varsa herkes aday olabilir ancak bir kimsenin siyasetçi olması illa çocuklarının da siyasetçi olması anlamına gelmiyor. Öyle bir zorunluluk yok." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement