MHP'li Adan: Adı Eylem Planı Denilen Bu Ucube Metin Tam Bir Romantik Dramdır - Son Dakika
Güncel

MHP'li Adan: Adı Eylem Planı Denilen Bu Ucube Metin Tam Bir Romantik Dramdır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi.

11.02.2016 17:31

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi. Eylem planına ilişkin Adan, "Başbakan'ın bin bir siyaset mühendisliği oyunuyla ve reklamla Mardin'de paylaştığı eylem planı; hükümetin samimiyetsizliğini ve terörle mücadele edemeyeceğini net biçimde ortaya koymuştur. Açıkça ifade ediyoruz: Adı eylem planı denilen bu ucube metin tam bir romantik dramdır. Bunun adı terörle mücadele eylem planı değil ricat planıdır. Teröriste tıpkı sözde çözüm sürecinde olduğu gibi yeniden nefes aldıracak, onlara can suyu olacak bir teslimiyet belgesidir. Terör ve terörist karşısında romantik takılanlar, romantik paçavralarla meseleyi halledeceklerini düşünenler; artık bu romantik rüyadan uyanmalı ve gerçekle yüzleşmelidirler" dedi.

Eylem planını eleştiren Adan, "AKP'nin 14 yıl boyunca içeride ve dışarıda yürüttüğü politikalar; Türkiye'yi birçok alanda zora sokmuş, çözümün yerini çözümsüzlük ve kaos almıştır. Başbakan Davutoğlu'nun 'sıfır sorun' diyerek tedavüle soktuğu dış politika anlayışı iflas etmiş, yıldan yıla Türkiye'yi bataklığın içine sürüklemiştir. AKP, içine düştüğü stratejik çukura milletimizi çekmeye başlamıştır. Düne kadar teröristle pazarlık masaları kuranların, onları seyyar mahkemelerde aklayanların bugün aynı teröristlerle mücadele ediyor olmalarını elbette samimi bulmuyorduk. Nitekim Sayın Başbakan'ın bin bir siyaset mühendisliği oyunuyla ve reklamla Mardin'de paylaştığı eylem planı; hükümetin samimiyetsizliğini ve terörle mücadele edemeyeceğini net biçimde ortaya koymuştur. Açıkça ifade ediyoruz: Adı eylem planı denilen bu ucube metin tam bir romantik dramdır. Bunun adı terörle mücadele eylem planı değil ricat planıdır. Teröriste tıpkı sözde çözüm sürecinde olduğu gibi yeniden nefes aldıracak, onlara can suyu olacak bir teslimiyet belgesidir. Terör ve terörist karşısında romantik takılanlar, romantik paçavralarla meseleyi halledeceklerini düşünenler; artık bu romantik rüyadan uyanmalı ve gerçekle yüzleşmelidirler" açıklamasında bulundu.

3 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ SORUNU 3 MİLYAR EURE PAZARLIĞINA İNDİRGENMİŞTİR.

Mülteci soruna ilişkin Adan, "Saray ve Sayın Başbakan gerçeğin ne olduğunu görmek istiyorlarsa; dönsünler ve artık sadece istatistik birer rakama indirgenen şehit cenazelerine baksınlar. Şam'da Cuma namazı rüyasına dalanlar, dönsünler ve içerdeki, dışarıdaki 3 milyon mülteci gerçeğine baksınlar. Mezopotamya çocukları diyerek memleketi bir kez daha atomlarına ayıranlar, biraz da eğilip şehit çocuklarına baksınlar. Türkiye içeride ve dışarıda mevzi kaybetmektedir. İtibar kaybetmektedir ve istikrarlı bir biçimde yalnızlaşmaktadır. İçeride bölücüler, dışarıda Türk düşmanları AKP sayesinde cesaret kazanmışlardır. Onurlu ve caydırıcı dış politika AKP ile birlikte tarihe karışmış, günü kurtarmaya çalışan ama geleceği ateşe atan kör bir diplomasi benimsenmiştir. Bunların körlüğü ve öngörüsüzlüğü yüzünden, 3 milyon Suriyeli mülteci sorunu 3 milyar Eure pazarlığına indirgenmiştir. Türkiye bu akılla ve strateji fukaralığıyla hiçbir yere varamaz" ifadelerini kullandı.

"SARAY, AKP BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE KENDİ BİREYSEL İKBALLERİNİN DERDİNDE İKBAL ARAYIŞLARI BEYHUDE, HAYALDİR"

Başkanlık sistemine ilişkin Adan, "Türkiye'yi yönetenler sadece bağırıp itiraz ederek, seslerini yükseltip sözlerini küçülterek bir yere varılmayacağını artık görmelidirler. Millet kan ağlarken, Türkiye her alanda gerilerken; Saray ve onun taşeronu AKP; başkanlık sistemi, yeni anayasa, muhtarlar, kaymakamlar vs gündemi ile kendi bireysel ikballerinin derdine düşmüştür. Fakat bu ikbal arayışları da beyhudedir, hayaldir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Adan: Adı Eylem Planı Denilen Bu Ucube Metin Tam Bir Romantik Dramdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement