MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem'den Açıklama

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, koalisyon görüşmelerini ve gelinen son noktayı değerlendirdi.

21.08.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, koalisyon görüşmelerini ve gelinen son noktayı değerlendirdi. Başkan Erdem, "Bu süreç koalisyon oluşturma süreciydi. Ama görünen o ki bir oyalama süreci bitiyor ve ülke kan gözyaşı içerisinde seçime götürülüyor" dedi.

Çözüm sürecini eleştiren MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre, milletimiz AKP'nin tek başına iktidar olma yetkisinin elinden alınmasına karar vermiştir. Bu '13 yıllık AKP iktidarının ülkeyi yönetme şeklini artık istemiyorum' demektir. Bu sonuç PKK'yı meşrulaştırma, güya Kürt sorununun çözümü safsatasıyla Oslo'da, Kandil'de ve İmralı'da ülkeyi bölme, bin yıllık kardeşlik bağlarını gevşetme, daha sonra kopartma projelerini sindire sindire hayata geçirme çabalarıdır. Çözüm sürecini, şehit haberleri gelmesin ve anaların gözyaşları dindirilsin diye başlatanlar seçim sonrasında gelen şehitlere ve şehit analarına ne diyeceklerini bilemez oldular. Bunun tüm müsebbibi AKP hükümetidir. Çünkü bu çözülme sürecinde terör örgütü hem silah hem de insan sayısı bakımından güçlenmiştir. Son 40 gün içerisinde 60'a yakın vatan evladı şehit olmuştur. Dün MHP 'ye kandan besleniyor diyenler bugün Şehitlerin naaşı başında nutuk atıyorlar" diye konuştu.

Siirt ve Diyarbakır'dan gelen acı haberlerin yüreklere kor gibi düştüğünü söyleyen Başkan Erdem, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Erdem, "Hükümetin bu karanlık ortamdan bir an önce kurtulması gerekiyor. Ancak yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamıştır ve çıkmayacağı da gün gibi aşikardı. Çünkü AKP'nin böyle bir düşüncesi yoktur. Bu güne kadar kurulan bütün iktidarların askeri vesayet altında olduğunu beyan edenler bugün Cumhurbaşkanının vesayeti altındadır. Sayın Cumhurbaşkanı da güçlü bir koalisyon hükümetinin kurulmasına gönlü pek razı değil. Ağırlıklı olarak erken seçim yapılması taraftarıdır. Daha AKP ile CHP masadan kalkmadan, neden seçim hükümeti ve azınlık hükümetinden bahsedildi? 30 günü aşkın süre içerisinde ciddi bir görüşmenin olmadığını Genel Başkanlar ifade etmişlerdir. MHP'ye gelince Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye çirkin, ahlaksız ifadelerle güya eleştirmeye çalışmışlardır. Öteden beri Sayın Genel Başkanımız gerek koalisyona katılma gerekse dışarıdan destekleme için 4 ilkeyi sıralamıştır. Ama AKP İmralı'dan gelen 10 emre sıcak bakmış MHP'nin ülkenin düzlüğe çıkmasına yol verecek, ülkenin ve milletin gönlünü rahatlatacak, millet için istenen 4 şartı kabul etmemişlerdir. Böylelikle iki buçuk saatlik görüşmenin sonunda MHP ile koalisyon görüşmesi sona ermiştir" ifadelerine yer verdi.

Başkan Mehmet Erdem, "Temayül olarak milletvekili sayısı MHP ile aynı olan HDP ile görüşülmemesi manidardır. Çünkü seçim öncesi hep beraber olan çözüm (çözülme) sürecinin mimarlarından olan HDP ile görüşmemesine bir anlam verilmiyor. Neden görüşülmediği ise açıkça belirtilmiyor. MHP'nin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, HDP ile bir araya gelmeyeceklerini ayan beyan açıklamıştır, sırtını terör örgütüne dayayan bir parti ile bir araya gelmemiz zaten mümkün değil. Ama AKP son üç yıldır HDP ile çok sıkı fıkı bir şekilde sürekli bir arada olmuşlardır. Koalisyonda da çok uyumlu bir ikili oluşturarak, kafalarındaki çözüm projelerini uygulamaya koyarak, millete gösterebilirler. Kafalarındaki bu çözülme projesini hiçbir zaman uygulamaya koyamayacaklardır. Buna Türk Milleti Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sevr'de müsaade etmemiştir ve etmeyecektir" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement