MHP'nin Mersin Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Mersin Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hedeflerini her zaman yüksek tuttuklarını, ittifaklarının sandık önünde milletle olacağını belirterek, "Hiçbir kişiyle, kurumla, partiyle pazarlık yapmadık.

17.05.2015 16:27

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hedeflerini her zaman yüksek tuttuklarını, ittifaklarının sandık önünde milletle olacağını belirterek, "Hiçbir kişiyle, kurumla, partiyle pazarlık yapmadık. Transfer, gizli kapaklı görüşmelerde bulunmadık" dedi.

Bahçeli, partisinin Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlediği mitingde, her yerde her zaman ittifaklarının sandık önünde milletle olacağını söylediklerini belirtti.

"Avrupa'da pısırık ama çiftçi karşısında ceberut olanlara karşı bizimle yürüyün" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Barzani'ye teslim ama Mersin'e duyarsız olanlara karşı bizimle yürüyün. Bölücüyle kol kola ama üreticiye düşman olanlara karşı bizimle yürüyün. Şer cephesine, nifak yuvasına, hain oluşumuna karşı bizimle misin Mersin? Sizlere güvendik, sizlere inandık, küresel gelişmeleri öngördük. Türkiye'nin gelişmelerini okuduk. Hedefimizi her zaman yüksek tuttuk ve her yerde her zaman ittifakımızın sandık önünde milletimizle olacağını söyledik. Hiçbir kişiyle kurumla partiyle pazarlık yapmadık. Transfer, gizli kapaklı görüşmelerde bulunmadık. Hilelerden, tuzaklardan ve entrikalardan uzak, milli, sağduyulu, temiz, ölçülü ve demokratik bir duruş gösterdik. Her şey milletimizin önünde ve hakemliğinde gerçekleşti. Milletimizden hep tek başına iktidar talep ettik. Mersin'den bizimle yürümesini istedik. İnanıyorum ki Mersin, milliyetçi hareketin iktidarına omuz verecek. Türkiye'nin kurtuluşuna destek olacaktır."

Bahçeli, 3 Mayıs'ta seçim beyannamelerini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla ilan ettiklerini hatırlatarak, Türk milletinin bunu heyecanla karşıladığını bildirdi.

"Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız"

Beş ana projeleriyle milletin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduklarını anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla milli varlığına tarihi misyonuna sahip çıkarak, bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emekli kardeşim, biliyorum geçinemiyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu almaları için esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Şahit olun, takip edin, sözümüz sözdür. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Kamu çalışanlarına çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa, pirim ve gün sayısına takılan vatandaşların mağduriyetlerini kökten gidereceğiz. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz. Bize katılmaya hazır mısınız?"

Çiftçiye destek vaadi

Bahçeli, asgari ücretten vergi almayacaklarını, imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını kaydetti.

Cemevlerine devlet yardımının önünü açacaklarını aktaran Bahçeli, "Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için ilahiyat fakültelerinde tasavvuf ilimleri bölümünü kuracağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için gereğini yapacağız. Alın teriyle toprağını sulayan çiftçi kardeşim, Allah'ın izniyle yüzünüzü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Mersin'in desteğiyle mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde ve fidede ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldırmak için yürüyoruz" diye konuştu.

Orman köylüsünün mağduriyetini gidermek ve 2B sorununu çözmek için hazırlıklı olduklarını aktaran Bahçeli, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçeceklerini söyledi.

Esnaf ve sanatkarların yeni iş yeri açtıklarında 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutulacağını ifade eden Bahçeli, 18 yaşını doldurup başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyen engellilerin aylığını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını ise 400 liraya çıkaracakları vaadinde bulundu.

"Üniversite sınavlarını kaldıracağız"

"Hilal Kart" uygulaması hakkında da bilgi veren Bahçeli, "Kadrosu olmadan çalışan öğretmenlerimizi kadroya almanın yanında atanamayan öğretmen çilesine son vereceğiz. Her öğrencimize başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yüksek öğrenim kuponu vereceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında 2 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı tanıyacağız" dedi.

Bahçeli, diğer seçim vaatlerini de sıralayarak konuşmasını tamamladı.

Mitingden notlar

Karayoluyla Mersin'e gelen Bahçeli, Gözne gişeleri mevkisinde çok sayıda partili tarafından karşılandı. Konvoyla il merkezine giren Bahçeli, bir otelde kısa süre dinlendikten sonra miting alanına geçti.

Bahçeli'nin konuşması sırasında partililer, "Vur de vuralım, öl de ölelim", "Devletin başına Devlet gelecek" şeklinde slogan attı.

Bahçeli, mitingin ardından karayoluyla Niğde'ye hareket etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Mersin Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement