MHP'nin Söke Adayı Keremit, Otogar Projesini Farklı Bir Boyuta Taşıdı - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Söke Adayı Keremit, Otogar Projesini Farklı Bir Boyuta Taşıdı

MHP\'nin Söke Adayı Keremit, Otogar Projesini Farklı Bir Boyuta Taşıdı

Söke’nin uzun yıllardır ihtiyaçları arasında yer alan projelerinden olan Otogar Projesi, seçim dönemi ile birlikte adayların vaatleri arasında öncelikli yerini aldı.

01.03.2014 15:39

Söke'nin uzun yıllardır ihtiyaçları arasında yer alan projelerinden olan Otogar Projesi, seçim dönemi ile birlikte adayların vaatleri arasında öncelikli yerini aldı.

Nazım İmar Planı'nda 90 dönümlü arazi üzerine Novada Outlet'in yanı, Bölge Trafik İstasyonu'nun karşısında yer alan Otogar Projesi'ne Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit farklı bir boyut getirdi. Nazım İmar Planları'ndaki yerin kamulaştırma sıkıntısı yaşayacağını belirten Yusuf Keremit, önümüzdeki yıllarda OSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte artacak trafik yoğunluğundan dolayı bu yerin uygun olmadığı görüşünde. Yusuf Keremit, otogar projesini diğer adayların aksine nazım planlardaki yerine değil, Bağarası yol kavşağında bulunan Söke Belediyesi'ne ait şantiye alanına yapılması gerektiğini savunuyor.

"Otogar taşınmadıkça kilitlenmiş vaziyetteyiz" diyen MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit, otogarın yapılmasıyla birlikte şehiriçi trafiğinin yüzde 30 oranında rahatlayacağını söyledi. Novada Outlet'e günlük araç girişinin 10 bin, OSB'ye ise günlük 600 civarında araç girişinin olduğunu belirten Yusuf Keremit; "Trafik sirkülasyonunun yoğunluğu, Nazım Planlardaki otogar yerinde kamulaştırma sorununun oluşu bizi otogar için yeni yer arayışına itti. Yeni otogar için belirlediğimiz belediyemize ait Bağarası kavşağındaki alan mevcut otogar alanına yapılacak yeni belediye sarayı ve kent meydanına yürüme mesafesinde olacak. Bağarası Caddesi'ni Bulvar haline getireceğiz. Yani Karahasan Kahvesi kavşağından Bağarası Kavşağında yer alacak otogara kadar tam bir cazibe merkezi ortaya çıkarılacak. 20 bin metrekarelik alan üzerine tesis edilecek yeni otogar alanında modern bir otel, ticari mekanlar, yöreye özgü ürünlerin satılacağı alışveriş noktaları, köy dolmuşları ve otobüslerin peronları yer alacak. Köy ve belde minibüslerini şehir içine sokmayacağız. Bu nedenle şehiriçi trafiği de oldukça rahatlayacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'nin Söke Adayı Keremit, Otogar Projesini Farklı Bir Boyuta Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement