Midyat'ta Köstebek Tarlasına Dönen Yoldaki Çukurlara Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Köstebek Tarlasına Dönen Yoldaki Çukurlara Fidan Dikildi

Midyat\'ta Köstebek Tarlasına Dönen Yoldaki Çukurlara Fidan Dikildi

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu ile Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Midyat temsilciliği, yollarda oluşan çukurlara fidan dikerek basın açıklaması düzenledi.

05.12.2014 16:36

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu ile Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Midyat temsilciliği, yollarda oluşan çukurlara fidan dikerek basın açıklaması düzenledi.

Midyat'ta, Temmuz ayında ihalesi yapılan yolda çalışmalara başlanmaması ve açılan çukurların kapatılmaması sürücülerin tepkisine neden oldu. Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu ile Eğitim Bir-Sen Midyat temsilciliği üyeleri, yolların onarılmaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde toplanarak yolda oluşan çukurlara fidan dikti. Grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Midyat Başkanı Abdulkadir Altay okudu. Yolların medeniyetin ve gelişmişliğin göstergesi olduğuna vurgusu yapan Altay, kültürü ve tarihi dokusuyla Midyat'ın övünülecek bir şehir olduğunu ve çukurlu yollara mahkum edilmenin 2014 Türkiye'sine yakışmadığını söyledi. Altay, yol ve medeniyetin gelişmişliğin göstergesi olduğunu belirterek "Türkiye'nin her yanının bölünmüş yollarla örüldüğü bir zamanda 2-3 kilometrelik Midyat şehir içi yollarının çukurlar deryası olarak kalması yetkililerin ayıbıdır. Çukurlardan kaçan sürücüler, yaya ve diğer araçları tehlikeye düşürmektedir. Vali Kemal Nehrozoğlu İlkokulu, Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yolları da dahil olmak üzere tüm yolların sıcak asfaltla yapılmasını talep ediyoruz. Yama çözümler istemiyoruz" dedi.

Sahipsizliğin son bulmasını istediklerini vurgulayan Altay, sözlerine şöyle devam etti:

"Midyat'ta her alanda yaşanan aksaklıkların sürekliliği ilçemizin sahipsiz kaldığını gösteriyor. Yıllardır süren bu sahipsizliğin son bulmasını istiyoruz. Midyatlıların hak ettiği tüm hizmetlerin gecikmeksizin verilmesini talep ediyoruz. Bu sorunlara dikkat çekmek için patates tarlasına dönmüş yollara fidan dikiyoruz. Bu fidanların yetkililerin gönlünde yeşermesini ve hizmet olarak meyve vermesini umut ediyoruz."

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu Dönem Başkanı Reşit Coşkun ise, yol sorununun çözülmesi noktasında gerekli yerlere müracaat ettiklerini fakat muhatap bulamadıklarını söyledi.

Grup basın açıklamasından sonra yolda açılan çukurlara fidan dikti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Köstebek Tarlasına Dönen Yoldaki Çukurlara Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement