Milletvekili Çelebi, Ağrı'ya Yapılan Yatırımları Anlattı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çelebi, Ağrı'ya Yapılan Yatırımları Anlattı

Milletvekili Çelebi, Ağrı\'ya Yapılan Yatırımları Anlattı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti'nin Ağrı'ya yaptığı yatırımları anlattı.

25.02.2015 09:36  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti'nin Ağrı'ya yaptığı yatırımları anlattı.

Çelebi, konuşmasında, Son 13 yılda AK Parti hükümeti döneminde, Ağrı'ya eski parayla 7 katrilyona aşkın bir para getirildiğini söyledi.

Eğitimde yapılan yatırımlara değinen Çelebi, "Son 13 yılda toplam da eski parayla 600 trilyona yakın ilimiz ve ilçelerimize eğitime yatırım yaptık. 2011-2014 yılları arasında bin 394 yeni derslik, 126 okul, bin 900 kişilik pansiyon ile 3 spor salonunun yapımını gerçekleştirdik" dedi.

Ağrı'ya AK Parti hükümetince üniversite kurulduğunu anımsatan Çelebi, üniversitede 6 fakülte, 3 enstitü, 6 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu ile 6 araştırma ve uygulama merkezi yapıldığını kaydetti.

İbrahim Çeçen ile Rektör İrfan Aslan'a eğitime katkılarından dolayı teşekkür eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Ağrı merkez ana alterler de sadece 2011-2014 yılları arasında 60 kilometreye yakın sıcak asfalt yapıldı. Devam etmekte olan ve 400 yataklı Ağrı Devlet Hastanesi inşaatı 2015'te bitecek. Hastanenin yaklaşık maliyeti 69 trilyondur. 2015 yılının birinci ayında ilimiz ve ilçemize ambulans gönderildi. Ağrı'da yaşayanların modern ortamda rahat bir spor yapabilmesi için eski parayla 15 trilyona yakın bir para gönderildi. 5 trilyonluk Kamp Eğitim Merkezimiz 2015 yılı içerisinde bitecek. Ağrı'ya yeni bir adliye sarayı kuruyoruz ve hakim, savcılarımıza da 96 lojman yaptırdık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çelebi, Ağrı'ya Yapılan Yatırımları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement