Milletvekili Çınar, Mahalle Muhtarlarını Ziyarete Devam Ediyor - Son Dakika
Politika

Milletvekili Çınar, Mahalle Muhtarlarını Ziyarete Devam Ediyor

Milletvekili Çınar, Mahalle Muhtarlarını Ziyarete Devam Ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, mahalle muhtarları ziyaretlerine devam ediyor.

09.03.2015 10:00

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, mahalle muhtarları ziyaretlerine devam ediyor.

Gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında mahalle muhtarları ile sohbet eden MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Ben bu vatan evlatlarının kurşuna dizilip öldürülmesini, herhangi bir askerimizin şehit edilmesini isteyen bir insan değilim. Bir tane evladımızın bile burnunun kanamasını istemiyorum. Türk'te olsa, Kürt'te olsa, Laz'da olsa kanamamalı. Ama şu anda bu ülkede çözüm süreci yok. Kobani denilen bir bölge var. Burası Suriye'de PKK'nın olduğu bölgelerden bir tanesi. Üç bölge var, bunlardan bir tanesi Türkiye'nin Güneydoğu bölgesi, bir tanesi Kuzey Irak bölgesi, diğeri de Suriye'nin o Kobani denilen bölgesi. Peki, Kobani'ye IŞİD girdiği zaman Türkiye'de ne oldu hatırlayabiliyor musunuz?" dedi.

Türkiye'nin Güneydoğu'da bulunan 20 tane vilayetinde insanların ayaklandığını ifade eden Emin Çınar, "Çıkan olaylarda 49 kişi hayatını kaybetti. Bununla alakalı elinizde kaç tane tutuklu var diye soruyoruz Sayın Bakan'a, rakam veremiyor. 1 kişi 2 kişi demiyor, biz bunu yakaladık demiyor, rakam yok, tutuklanan kimse yok. Yolun ortasında bizim askerimizi şehit ettiler. PKK şu anda hükümete yaptırması gereken kanunsal düzenlemeleri yaptırıyor. Şu anda hükümet taviz vererek bölgeyle alakalı ciddi manada talepleri yerine getirme adı altında kanun düzenlemesi yapıyor. Bir tavizi verdiğiniz zaman istek bitmez. Bugün eğitim der, iş der, AŞ der. Diğer tarafta baktığım zaman benim Kastamonu'da da insanımın buna ihtiyacı var. Eğer biz bir ülke isek herkesin eşit haklarda, eşit şekilde yararlanması için kanun düzenlemeleri yapmamız lazım. Bir bölgeye farklı, diğer bölgeye farklı kanun düzenlemesi yaparsak eşitlikten bahsedebilir miyiz?" diye konuştu.

"Bu terör bitmedi Türkiye'de" diyen Çınar, şöyle konuştu: "Şu anda sayısal ve ekonomik olarak çok ciddi manada güçleniyorlar. Güneydoğu'daki birçok vilayette asker kışlasının dışına çıkamıyor. Yol kontrollerini PKK'nın şehir yapılanması KCK yapıyor. Silahlı eylem yapmıyorlar şimdi ama durduruyor seni yolda, buradan geçmek için senin şu kadar vergi vermen gerekiyor diyor. Kendi yargı sistemlerini oluşturdular. Kendilerine ait bir para birimi oluşturmak istiyorlar."

Çınar, beraberinde MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ile birlikte Cebrail Mahallesi Muhtarı Kemal Metinoğlu'nu, İnönü Mahallesi Muhtarı Necati Efehüseyinoğlu'nu, Kırkçeşme Mahallesi Muhtarı Tahsin Sakallıoğlu'nu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Metin Kuşçu'yu, Kastamonu Radyo Bir-inci FM ve Büyük Çarşı İş Merkezi'nde bulunan esnafları ziyaret etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Çınar, Mahalle Muhtarlarını Ziyarete Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement