Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika
Politika

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gönlümden AK Partisiz bir koalisyon hükümeti geçtiğini ifade etti.

11.06.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gönlümden AK Partisiz bir koalisyon hükümeti geçtiğini ifade etti.

TBMM'de 25. dönem milletvekillerinin kayıt yaptırma işlemleri sürüyor.

CHP'li Özcan, kaydını yaptırdıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İkinci kez ön seçimle milletvekili olduğunu belirten Özcan, "Mutluyum, çünkü seçim bölgemde oyumu artırarak geldim; 5 puan, yani oyumu yüzde 20 oranında artırarak geldim" dedi.

Özcan, geçen dönem muhalefet milletvekili olarak geldiğini bildiğini ancak bu dönem ne olarak geldiğini kendisinin de bilmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"İktidar milletvekili mi olacağım, yoksa muhalefet milletvekili olarak mı yolumuza devam edeceğiz, bunu bilmiyorum. Çok karışık bir tablo var. Elbette AKP'nin dışında, diğer üç partinin oluşturacağı varyasyonla yeni hükümetin oluşmasından yanayım. Nasıl olabilir? Bu konuyla ilgili kafa yoran arkadaşlarımız var, bizler de genel merkezle düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ancak benim gönlümden geçen AKP'siz bir koalisyon hükümeti" dedi.

"Meclis'in ilk gündeminin ne olacağının" sorulması üzerine Özcan, Meclis'in ilk gündeminin hükümetin kurulması olacağını söyledi.

Özcan, bunun ardından, yeni hükümete göre yeniden gündemin belirleneceğine işaret ederek, "Biz CHP olarak ve diğer siyasi partiler verdiği sözün arkasında durmalı. Biz dururuz, onda bir tereddüt yok. Çünkü geçmişte siyasiler sözünde durmadığı için vatandaşımız da siyasilere karşı bir önyargı oluşmuş. Şu anda sokakta yürüyen hiçbir vatandaşımız erken seçime gidilmesinden yana değil" diye konuştu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Cahit Bağcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ile birlikte kayıt yaptıran milletvekili sayısı 6 oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • M: Hdp ile koalisyon olsun ama akp ile koalisyon olmasin diyosun yani.bu ülkenin hali hal degil daha neler duyucaz 1 0 Yanıtla

Advertisement