Milli İttifak" Şanlıurfa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Milli İttifak" Şanlıurfa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Adil bir sistem kuracağız, adaletin olmadığı yerde güven de olmaz, huzur da olmaz, biz bunu sağlayacağız" dedi.

22.04.2015 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Adil bir sistem kuracağız, adaletin olmadığı yerde güven de olmaz, huzur da olmaz, biz bunu sağlayacağız" dedi.

Kamalak, Şanlıurfa Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Milli İttifak" Şanlıurfa milletvekili aday tanıtım toplantısındaki konuşmasına, katılımcıların elinde Saadet Partisi'nin bayrakları olmasına rağmen Büyük Birlik Partisi'nin bayraklarının olmayışını eleştirerek başladı.

Partililerin sembol kullanmada da ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Mustafa Kamalak, "Salonumuzda eksiklik görüyorum, BBP'ye ait bayrakları göremiyorum, çalışma ortamlarımızda mutlaka BBP bayrağı olması lazım" ifadelerini kullandı.

Partisinin benzer görüşlere sahip Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaptığını hatırlatan, dürüst çalıştıkları müddetçe Allah'ın da ittifaklarına yardımcı olacağını vurgulayan Kamalak, ittifakın iktidara aday olduğunu, milletin derdine çözüm bulmak için yola çıktıklarını belirtti.

Milletin dertleriyle dertlendiklerin,i sevinçleriyle mutlu olduklarını dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, şöyle devem etti:

"(İktidara gelince ne yapacaksınız) diye soruyorlar. Bizler milletimizin dertlerine derman olacağız. 'Geçinemiyorum' diyen emeklilerimizin imdadına koşacağız. Haklı olarak 'geçinemiyorum' diyen asgari ücretli kardeşlerimizin imdadına koşacağız. 'İşsizim, eşimin yüzüne bakamıyorum, çocuklarıma harçlık veremiyorum' diyen 11 milyon işsizin imdadına koşacağız. 'Emekliliği hak ettiğim halde yaş problemi nedeniyle emekli olamıyorum, emekli maaşı alamıyorum' diyen garibanların yardımına koşacağız. Adil bir sistem kuracağız, adaletin olmadığı yerde güven de olmaz, huzur da olmaz, biz bunu sağlayacağız."

Eski BBP Genel Başkanı Destici

Seçime "Milli İttifak" çatısı altında Saadet Partisi'nden giren eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de Meclis'in millet iradesiyle seçilecek milletvekillerinden oluşmasını ve tam bağımsız yasamayı arzu ettiğini söyledi.

Mevcut seçim sisteminin darbe anayasasının ürünü olduğunu vurgulayan Destici, AK Parti iktidarının büyük bir güce sahip olmasına rağmen anayasayı değiştirmediğini savundu.

Mustafa Destici, Türkiye'de gelir dağılımın adil olmadığını da savunarak, ülkede borcu olmayan vatandaşın kalmadığını öne sürdü.

Güçlü bir Türkiye için ittifak yaptıklarını ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Türk insanı her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah 'Milli İttifakımız' güçlü bir grupla meclise girecek, milli iktidarı kuracak, insanımızı hak ettiği noktaya getirecek. İşsizimize iş, yoksulumuza aş, gencimize eğitim vereceğiz. Her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi sağlayıp, kucaklaşacağız. İnşallah bu gençlik bizi iktidar yapacak, bizde onları baş tacı yapacağız. Türkiye'nin istikrarı ve birliği sadece Türkiye için değil, çevre coğrafyamız için de çok önemli. Suriye'deki, Irak'takiler de bizim kardeşimiz. İster Kürt, İster Arap, ister Türkmen olsun hepsi bizim kardeşlerimiz. Onlar da barışı, huzuru ve mutluluğu hak ediyor."

Destici ve Kamalak, konuşmalarının ardından milletvekili adaylarıyla birlikte katılımcıları selamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli İttifak' Şanlıurfa'da Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement