Mimar Sinan Ağırnas'ta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan Ağırnas'ta Anıldı

Mimar Sinan Ağırnas\'ta Anıldı

"Mimar Sinan Günleri" büyük ustanın doğduğu Ağırnas'ta düzenlenen programla devam etti.

10.04.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan'ın adına yakışır bir şekilde anılması için organize ettiği ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde gerçekleşen "Mimar Sinan Günleri" büyük ustanın doğduğu Ağırnas'ta düzenlenen programla devam etti.

Ağırnas Kasabası Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programa Kayseri Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin, Kayseri Mimar Sinan Araştırma, Uygulama ve Tanıtım Faaliyetlerini İzleme Komisyonu (KAYSİNKOM) Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, öğretim üyeleri, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları gösterisi ile başlayan törende daha Çorum Alaca Ortaokulu öğrencisi Ayşe Karabacak, Mimar Sinan için kaleme aldığı mektubu okudu. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan KAYSİNKOM Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Mimar Sinan'ın yaptığı çalışmalarla ve verdiği eserlerle tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek büyük ustanın adına yaraşır bir şekilde anılması için büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Yapılan etkinlikler ve çalışmalarla Mimar Sinan'ı yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Altuntuğ, KAYSİNKOM hakkında da bilgiler verdi.

"Mimar Sinan Günleri" etkinliğinin bugün akşam Tuluyhan Uğurlu'nun Kültür Sanat Merkezi'nde vereceği piyano resitali ile devam edeceğini dile getiren Altuntuğ, bu muhteşem konsere tüm Kayserilileri davet etti.

Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin de aradan yüzyıllar geçmesine rağmen Mimar Sinan'ın farklı şehirlerde ve farklı ülkelerdeki yüzlerce eserinin hala dimdik ayakta durduğuna vurgu yaparak Mimar Sinan'ın Türk ve dünya mimarisindeki önemine değindi.

Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete ise "Mimar Sinan Günleri" etkinliğinin Cumhurbaşkanlığı'nın himayesine alındığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin özel gayretleriyle de çok daha başarılı programlar yapıldığını hatırlatarak Mimar Sinan'ın anısının yaşatılması için yürütülen tüm çalışmalara destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende ayrıca rölöve-restorasyon projeler sergisinin açılışı da gerçekleşti.

Programın sonunda davetlilere bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mimar Sinan Ağırnas'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement