Mimar Vahap Erdem, Bayramdan Sonra Aday Adaylığı Başvurusunu Yapacak - Son Dakika
Yerel

Mimar Vahap Erdem, Bayramdan Sonra Aday Adaylığı Başvurusunu Yapacak

Mimar Vahap Erdem, Bayramdan Sonra Aday Adaylığı Başvurusunu Yapacak

AK Parti'den Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Mimar Vahap Erdem, Kurban Bayramı'ndan sonra aday adaylığı başvurusunu yaparak kamuoyu ile projelerini paylaşacak.

10.10.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'den Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Mimar Vahap Erdem, Kurban Bayramı'ndan sonra aday adaylığı başvurusunu yaparak kamuoyu ile projelerini paylaşacak.

Malatya'nın büyükşehir olması ve Yeşilyurt'un da merkez ilçe olmasıyla geniş bir alana hitap edileceğini yaptığı açıklamada söyleyen Mimar Vahap Erdem, Türkiye'de büyükşehir alanının haricinde belediye ve mücavir alan içinde kişi başına yeşil alanın 10 metrekare olduğunu söyledi.

Erdem, bu oranın Malatya'da 2,6 metrekare olduğunu belirterek, "İşte bu nedenle 'Yeşilyurt Yeşil Kalacaktır' sloganı ile yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Günümüz şartlarında yeşili yok edip bina yapmak kolay. Fakat binayı yıkıp yeşil alan oluşturmak zor. Şehrin yeşil dokuyla işlenmiş imarını oluşturmaya talibiz" dedi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurucu bölge müdürü olarak 16 yıldan beri görevini sürdüren Mimar Vahap Erdem, Yeşilyurt'un her metre karesinde hakim rengin yeşil olması gerektiğini belirterek projelerini bu doğrultuda oluşturduklarını söyledi.

Malatya'nın geleneksel dokusunu koruyarak geleceğe açılması gerektiğini vurgulayan Mimar Vahap Erdem, kentin bu açılımında Yeşilyurt'un önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Malatya'da kişi başına metrekareye düşen yeşil alanın Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu vurgulayan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaynaklarımız hızlı bir şekilde tükeniyor. İnsan-Doğa ilişkisinin yeniden karşılılık ilkesi üzerine kurulması için yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Malatya büyüyor. Ancak büyürken doğal doku da beraberinde yok oluyor. Nitekim Tecde, Gündüzbey, Konak, Şahnahan, Dilek, Yakınca, Bostanbaşı, Topsöğüt gibi mahalle ve beldelerdeki yeşil dokunun her geçen gün zayıfladığını görüyoruz. Kentlileşirken bir yanımızı da yok ediyoruz. Düşünün; Türkiye'de kişi başına düşen yeşil alan 10 metrekare iken bu oran Malatya'da 2,6 metrekare. Artık Yeşilyurt, Malatya demek. Yeşilin daha fazla olduğu yeni bir şehir oluşturmak için yola çıkıyoruz. Yaptığımız tüm projelerde de en önemli kaygımız insan-çevre ilişkisini eşit şartlara çekmek. İnsana hizmeti götürürken doğayı tahrip etmemek en büyük gayemiz. Yeşilyurt Malatya'nın yeşil geleceğini koruyacak bir şehir olacaktır."

PROJELERİMİZ İNSAN VE ÇEVRE ÜZERİNE KURULU

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Mimar Vahap Erdem, proje hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Şu anda artık son aşamasına getirdiğimiz tüm projelerimiz insan ve çevre bilinci üzerine kurulu. Biz biliyoruz ki, İnsan ancak yeşil bir çevre ile mutlu olacaktır. Yeşiltepe'sinden, Gündüzbeyi'ne, Bostanbaşı'ndan Dilek'e kadar her mahallenin kendine özgün dokusuyla bütünleşen projeleri gerçekleştirmeye talibiz. Bu nedenle tüm detaylara önem veriyoruz. Çünkü tüm detaylarda İnsanın mutluluğu saklı. Biz de bu mutlulukları gün yüzüne çıkarıp tebessüm eden bir şehir oluşturmaya niyet ettik. Allah kısmet ederse, bayramdan sonra AK Parti'den aday adaylığımızı açıklayıp, kamuoyu ile projelerimizi paylaşacağız." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimar Vahap Erdem, Bayramdan Sonra Aday Adaylığı Başvurusunu Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement