Minik 'Devler' İzmir'e Geliyor - Son Dakika
Spor

Minik 'Devler' İzmir'e Geliyor

Minik \'Devler\' İzmir\'e Geliyor

Geleceğin dünya yıldızları İzmir’de vitrine çıkacak.

17.11.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceğin dünya yıldızları İzmir'de vitrine çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi iş birliği ile Nisan ayında düzenlenecek 'U12 İzmir Cup', aralarında Sao Paolo, Porto, Liverpool, Ajax, Juventus ve Werder Bremen gibi dünya devlerinin de yer aldığı 5 kıtadan 48 takımı İzmir'de bir araya getirecek.

Altyapıya verdiği önemle dikkat çeken Altınordu'nun projelendirdiği 'U12 İzmir Cup', İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 3-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Dünya, İzmir'de buluşuyor" sloganıyla düzenlenen uluslararası turnuvaya Altınordu'nun Selçuk- Efes'teki FIFA sertifikalı modern tesisleri ev sahipliği yapacak. 12 yaş kategorisinde dünyanın en önemli kulüplerinin mücadele edeceği İzmir Cup'ta her kıtadan en az bir ekip yer alacak.

DÜNYA DEVLERİ GELİYOR

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'nın da davet edileceği U12 İzmir Cup'ta toplam 35 yabancı ekip boy gösterecek. İtalya'dan Juventus, İngiltere'den Liverpool, Hollanda'dan Ajax, Vitesse ve Twente, İspanya'dan Athletic Bilbao, Almanya'dan Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Portekiz'den Porto gibi dünyaca ünlü takımların maçları nefesleri kesecek. Turnuvaya 22 yabancı ekibin gelmesi kesinlik kazanırken, kalan 13 takımla da görüşmeler devam ediyor.

HANGİ KITADAN, KİMLER KATILIYOR?

Nisan ayında gerçekleştirilecek turnuvaya ilk etapta katılım onayı veren kulüpler ise şunlar:

AVRUPA: Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Mdytjland (Danimarka), Hagi FA (Romanya)

AMERİKA: Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD)

ASYA: Twins, FC Tokyo (Japonya)

AVUSTRALYA: Amity FC (Avustralya)

AFRİKA: Angola FA (Angola) - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Minik 'Devler' İzmir'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement