Antalya'da 528 Kişinin İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Antalya'da 528 Kişinin İdam Kararı Protesto Edildi

Burdur ve Antalya'nın ilçelerinde, sivil toplum kuruluşları tarafından 528 kişinin idam kararı protesto edildi.

11.04.2014 19:48  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Burdur ile Antalya ve ilçelerinde sivil toplum kuruluşları üyelerince protesto edildi.

Kazım Özalp Caddesi'nde, 32 sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen etkinlikte ellerinde darbe karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıyan grup, Mursi lehine ve darbe karşıtı sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan HH Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Mısır'daki zindanları dolduran "yeni Yusufların" tek suçlarının seçilmiş meşru hükümete dualar ve sloganlarla destek vermek olduğunu söyledi.

Bazı Mısırlıların Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda, bazılarının ise sabah namazında rastgele sıkılan kurşunlarla yere yığılıp kaldığını belirten Yıldırım, Mısır'da dakikada 26 idam cezası veren bir mahkemenin direnişçiler için idam kararı verdiğini hatırlattı.

Yıldırım, idam kararını kutlayanlar olduğunu ifade ederek, "İdama mahkum edilenlerin mahkeme salonundan fotoğraflarda yüzlerinde üzüntüden, korkudan, gamdan eser yok. Kimi tel örgüden bakan çocuklarına gülümsüyor kimi ise o meşhur Rabia işaretini yapıyor" dedi.

Türkiye'deki Müslümanların harekete geçmesini isteyen Yıldırım, hükümetin Mısır'a desteğinin artması talebinde bulundu.

Basın açıklaması sırasında caddenin çeşitli noktalarında üç temsili darağacı kuruldu. Grup üyelerinden bazıları, üzerlerine giydikleri kefenlerle darağacına asılanları canlandırdı.

Alanya

Alanya'da ise sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) üyeleri, idam kararlarını protesto etti. ALDAP adına açıklama yapan Hasan İlhan, Mısır'da seçilmiş meşru hükümete destek verenler hakkında idam kararı alındığını belirtti.

İdam kararının "uydurma suçlamalarla" alındığını savunan İlhan, "İdam cezalarını kınıyor, uluslararası arenayı oynanan bu trajikomedi karşısında artık harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Manavgat

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Mısır'da verilen idam cezası kararları protesto edildi. Ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine slogan attı. Protesto gösterisine Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak ve partililer de destek verdi.

Burdur

Burdur'da bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan İhvan'a Destek Platformu üyesi grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Grup adına açıklamayı okuyan AK Parti Burdur Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Aydın, Mısır'daki idam kararlarının insanlık suçu olduğunu söyledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da 528 Kişinin İdam Kararı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement