Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Afyonkarahisar'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu üyeleri, protesto yürüyüşü yaptı Bazı platform üyeleri, kefeni temsilen beyaz örtüye sarılarak yürüdü.

12.04.2014 16:03

Afyonkarahisar'da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Bazı platform üyeleri, kefeni temsilen beyaz örtüye sarılarak yürüdü.

İmaret Camisi bahçesinde toplanan grup, buradan Anıtpark'a kadar ellerinde dövizlerle slogan atarak yürüdü.

Anıtpark önünde platform adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mısır'da halkın yüzde 52 oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuştuğunu söyledi.

Mursi'nin, Mısır'ı özgürlük, demokrasi ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından dikta rejiminden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kaldığını vurgulayan Üyümez, şöyle devam etti:

"Bugün anlaşılmıştır ki başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacılarının sessiz kalarak da desteklediği bu kirli tezgah, siyonist işgalci İsrail'in güvenliğinin sağlanması, Mısır'dan Filistin'e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılması, Arap sokağını saran demokrasi ve özgürleşme ateşinin söndürülmesi, elinde kandan, zihninde vahşetten başka bir şey olmayan Suriye diktatörünün ve Baas rejiminin desteklenmesi için kurgulandı ve uygulandı. Mısır'ı yangın yerine döndüren, çocuk kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısır'ı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır."

Üyümez, haksızlıklara, vahşete, çocukların ve kadınların katline, özgürlük isteyenlere, "demokrasi" diyenlere, İslami hassasiyeti bulunanlara ölüm hediye edilmesine karşı sessiz ve duyarsız kalmanın, dilsiz şeytanlığı kabul etmek olduğunu anlattı.

Demokrasiye darbe suçuna, her an yeni insanlık suçlarının eklendiğine ve idam kararları verildiğine dikkati çeken Üyümez, "Bu karar, darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor. Kendileri de biliyor ki bu karar hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir ve darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karardır. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve infaz edilirse insanlık tarihi büyük bir kare lekeye daha sahip olacaktır" diye konuştu.

Platform üyeleri daha sonra Anıtpark önüne kurdukları iki darağacını yere devirdi. Dua eden grup, daha sonra dağıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement