Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

İdam kararı, Mardin ve Zonguldak'ta protesto edildi.

13.04.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Zonguldak ve Mardin'de protesto edildi.

Ereğli Devrim Bulvarı'ndaki alanda toplanan grup, dövizler ve sloganlarla idam kararlarına tepki gösterdi.

Muhammet Akif Müftüoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin arkasında durarak milli iradeyi destekleyen 528 kişinin idam kararını zalimce ve haksızca bulduklarını söyledi.

Mısır'da yaşanan kargaşada binlerce Müslüman'ın şehit edildiğini belirten Müftüoğlu, "İftiraya maruz kalan binlerce kardeşimizden 528'i için haksız idam kararı verildi. Mısır'ın zalim diktatörü darbecilerinin yandaşları tarafından Müslüman kardeşlerimizin gözünü korkutmak ve onları davalarından vazgeçirmek amacıyla verilen bu zalimane kararı kınıyoruz" diye konuştu.

Grup, duanın ardından dağıldı.

Mardin

AK Parti İl Gençlik Kolları öncülüğünde Karayolları Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Başkan Yardımcısı Fatih Sincar, demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı'nın, Mısır'daki darbeye ses çıkarmadığını söyledi.

Sincar, Batılı ve bazı Arap ülkelerinin de darbecilere destek veren kervana katıldığını dile getiren Sincar, şöyle konuştu:

"Bu kervana katılan kimi Arap ülkeleri, Muhammed Mursi döneminde sakındıkları dolarlarını, Mısır'ın ekonomik sorunlarının çözümünde cuntaya vermek konusunda oldukça cömert olmuşlardır. Mısır'daki son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bugün, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam ya da hukuksuz uygulamalar hoş görülebilmektedir.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz."

Sincar, Mısır'da 670 mahkumun daha idam cezasına çarptırılacağının konuşulduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Filistinli Dr. Halid El-İveysi, Mısır ve İslam alemindeki mazlumlar için dua okudu.

Grup, Sisi önderliğindeki cunta yönetimi aleyhine slogan atmasının ardından dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement