Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi Protesto Edildi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi Protesto Edildi

İdam kararı, Çanakkale ve Hatay'da sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve öğrenci gruplarınca protesto edildi.

13.04.2014 19:53  Güncelleme: 20:39

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Çanakkale ve Hatay'da protesto edildi.

"İDAM KARARI HAKSIZCA"

Çanakkale Kordon Boyu'ndaki Troya Atı önünde toplanan grup, dövizler ve sloganlarla idam kararlarına tepki gösterdi. Yaklaşık bin kişi daha sonra buradan iskele meydanına yürüdü. Fatih Orhan, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin arkasında durarak milli iradeyi destekleyen 528 kişinin idam kararını zalimce ve haksızca bulduklarını söyledi.

"TÜM VİCDANLARI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Mazlumların sesi olmak için meydanlara çıktıklarını belirten Orhan, şöyle konuştu: "Bizler özgürlük ateşiyle yola çıkan 528 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarının özgürlük meşalesini yakmak için buradayız. Mısır'da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki karara imza atarak 528 darbe karşıtı eylemci için idam cezasına hükmetti. Bu kararın gerekçesine göre söz konusu kişiler şiddet ve terör suçlamasıyla bu cezayı hak etti. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararı kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz."  Grup, daha sonra meydana kurulan darağacını ateşe vererek idam kararını protesto etti.

İSKENDERUN'DAKİ PROTESTO

Hatay İskenderun Tayfur Sökmen Bulvarı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi üyesi grup, Atatürk anıtına kadar slogan atarak yürüdü. Şube Başkanı Muhammed Zahit Demir, burada yaptığı açıklamada, Mısır'da aralarında gazetecilerin de bulunduğu 528 kişi hakkında idam kararı verilmesinin siyasi olduğunu söyledi. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinden can, mal, nesil, akıl ve inanç emniyetinin yok sayıldığını kaydeden Demir, şunları belirtti: "Yok sayıcı anlayışla yeryüzüne barış getirmek mümkün değildir. Zulüm ve tahakküm asla ebedi olamaz. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada aklıselim mutlaka galip gelecektir. Bize düşen hakkı üstün tutan anlayışla adil düzene dayanan yeni dünyayı kurmak için yürüyüşümüze devam etmektedir. Müslüman olsun ya da olmasın, tüm insanların temel hak ve özgürlüklerini gösterecek İslam Birliği mutlaka tesis edilecektir." Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement