Mısır'da Darbe Karşıtları "Abd İttifakına Katılmayı" Reddediyor - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtları "Abd İttifakına Katılmayı" Reddediyor

Darbe karşıtı Ulusal İttifak, "ABD Siyonist ittifakına hizmet ettiğini" ileri sürdüğü askeri koalisyonda yer alınmaması gerektiğini savundu.

14.09.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak, "teröre karşı mücadele adı altında ABD-Siyonist ittifakına hizmet ettiğini" ileri sürdüğü herhangi bir askeri koalisyonda ülkenin yer almaması gerektiğini savundu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin askeri darbe yönetimini ziyaret etmesini ve Mısır'ın ABD-Siyonist ittifakına hizmet eden askeri koalisyona katılmasını reddediyoruz" denildi.

Perşembe günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılan ve IŞİD ile mücadele için uluslararası güç oluşturulması konusunun görüşüldüğü toplantıda, 10 Arap ülkesi, terör örgütü IŞİD'e yönelik askeri operasyona katılma kararı almıştı.

Dün de ABD Dışişleri Bakanı Kerry, darbeden sonra göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüşmüştü. Kerry, Mısır'ın IŞİD tarafından desteklenen fikirlere karşı çıkarak terörü sonlandırmada önemli rol oynayabileceğini belirtmiş, Mısır yönetiminin özellikle Sina Yarımadası'nda "terör ve radikallikle" mücadelede ön saflarda yer aldığını kaydetmişti.

Suriye ve Irak'taki IŞİD unsurlarına karşı uluslararsı bir koalisyon oluşturmaya çalışan ABD, geçen ayın başından bu yana Irak'taki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırıları düzenliyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtları 'Abd İttifakına Katılmayı' Reddediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement