Mısır'da "El-Feth Camisi Olayları" Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "El-Feth Camisi Olayları" Protesto Edildi

Darbe karşıtları 16 Ağustos 2013'te El Feth Camisi çevresinde meydana gelen olayları protesto etti.

16.08.2014 15:50

Mısır'da darbe karşıtları, 16 Ağustos 2013'te başkent Kahire'deki El-Feth Camisi çevresinde meydana gelen ve 210 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan olayların birinci yılı nedeniyle ülkenin çeşitli kentlerinde gösteri ve yürüyüş düzenledi.

Kahire başta olmak üzere Giza, Şarkıyye, Beni Suveyf, Feyyum, Minya ve Garbiyye'de düzenlenen gösterilerde, El-Feth Camisi çevresinde meydana gelen olaylarla ilgili sorumluların bulunması ve yargı karşısında çıkarılması istendi.

Mısır bayrakları ve "Rabia" işaretinin yer aldığı dövizlerin yanı sıra Filistin bayraklarının da taşındığı gösterilerde sık sık darbenin ardından yapılan seçimle cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi aleyhine sloganlar atıldı, Rabia ve Nahda meydanlarında yapılan katliamlar kınandı.

Gösterilerde "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" yazılarının yanı sıra üzerinde Rabia ve Nahda meydanlarında öldürülenlerle darbeyle görevinden alınan ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri taşındı.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki halka ateş açarak ve zor kullanarak kanlı şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki El-Feth Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri burada çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. El-Feth Camisi ve El-Ezbekiye Polis Karakolu  çevresinde meydana gelen olaylarda Sağlık Bakanlığı verilerine göre 210 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'El-Feth Camisi Olayları' Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement