Mogder'den Tahliye Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Mogder'den Tahliye Tepkisi

Mogder\'den Tahliye Tepkisi

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Yönetim Kurulu, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge sonrasında belediyeler tarafından oto galerici esnafına yollanan iş yerlerinin tahliye edilmesine ilişkin karardan dolayı esnafın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu bildirdi.

21.09.2015 14:02

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Yönetim Kurulu, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge sonrasında belediyeler tarafından oto galerici esnafına yollanan iş yerlerinin tahliye edilmesine ilişkin karardan dolayı esnafın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu bildirdi.

MOGDER'den yapılan yazılı açıklamada, oto galerici esnafının Toroslar İlçesi sınırlarında bulunan Oto Galericiler Sitesine taşınmaya zorlandığını ve bu dayatma karşısında MOGDER üyelerinin kenetlenerek buna karşı çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Bizler MOGDER üyesi olan oto galericiler olarak sektörümüzün Toroslar'daki Oto Galericiler Sitesi'nde büyüyeceğini değil daha da küçüleceğini düşünüyoruz. Bu nedenle ilk günkü kararımızın arkasındayız. Her ne şart ve koşulda olursa olsun Toroslar'daki Oto Galericiler Sitesi'ne taşınmayacağız. Gerekirse iş yerlerimizi kapatır, sosyal medya, internet sitelerinden satışlarımıza devam eder, ülkemize vergi vermeyi sürdürürüz. Fakat yine de Toroslar'a taşınmayız" denildi.

Mezitli'de oto galericiler sitesi yapılmasının önünde hiç bir engel bulunmadığını vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi:

"Bu konuda Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'ın da desteğini aldık. Fakat Mersin Büyükşehir Belediyesi her ne hikmetse bizim Mezitli'ye böyle bir oto galericiler sitesi yapmamızın önünü tıkıyor. Konuyu derinlemesine incelediğimiz zaman Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile aynı partide olmasından kaynaklı olarak bize Toroslar'ın dayatıldığını düşünüyoruz. Bu da aklımıza siyasi rant kuşkusunu getiriyor" ifadeleri kullanıldı.

Hiç kimsenin oto galerici esnafına bayramı zehir etmeye hakkının olmadığının vurgulandığı açıklama şöyle devam etti: "Bizler esnaf olarak, yanımızda istihdam ettiğimiz personelimiz ve ailelerimiz ile bu belirsizlik sürerken nasıl bayram kutlayabiliriz? Ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı kimse yatırım yapmazken, ileriye dönük planlar kurmazken, bizler oto galerici esnafı olarak elimizi taşın altına koyuyor ve 'Biz yatırım yapmaya hazırız' diyoruz. Derneğimiz çatısı altında kurduğumuz kooperatifimiz sayesinde Mezitli bölgesinde belirlediğimiz lokasyona kendi imkanlarımız ile bir oto galericiler sitesi kurabilecek güçteyiz. Kimseden maddi bir yardım beklemiyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mogder'den Tahliye Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement