Moldova'nın Manisa Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Moldova'nın Manisa Fahri Konsolosluğu Açıldı

Moldova\'nın Manisa Fahri Konsolosluğu Açıldı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Moldova Cumhuriyeti Manisa-İzmir fahri konsolosluğu açıldı.

23.02.2015 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Moldova Cumhuriyeti Manisa- İzmir fahri konsolosluğu açıldı.

İzmir Bursa Sürat Yolu üzerindeki fahri konsolosluğun açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Moldova Cumhuriyeti Genel Sekreteteri Mihai Capatina, Almanya Fedaral Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Fatma Serpil Uludoğan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, oda başkanları ve iş adamları katıldı. İki ülke arasındaki ilişkileri sağlamak adına konsolosluk görevi, İş adamı Hüseyin Genç'in oğlu Murat Genç yürütecek. Açılış konuşmasını yapan Moldova Cumhuriyeti Manisa İzmir Konsolosu Murat Genç, " Bu konsolosluk Manisa ile Moldova arasında bir köprü olacaktır. İnsanlarımızı daha da kaynaştıracaktır. Türkiye ve Moldova Cumhuriyeti'ne bana verdikleri bu görev için çok teşekkür ediyorum. Konsolosluğun iki ülke içinde hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"

Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Fatma Serpil Uludoğan Atman, "Bu gün burada Moldova Fahri Konsolosluğu'nun açılışı için bir aradayız. Gayretleriniz ve çabalarınız sonucu Manisa'ya bir fahri konsolosluk açtığınız için teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki iki ülke arasında muntazam bir şekilde gelişmekte olan ilişkilere bir katkıda bulunacaktır. Dış işleri bakanlığı hizmet temsilciliği olarak biz iki ülkenin ticari, sosyal, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere her zaman destek olmaya hazırız" diye konuştu.

"İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENEREK DAHA İYİ OLACAK"

Daha önce Manisa'ya geldiğini belirten Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, "Tekrardan burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yağmurun yağması olması beni korkutmadı o yüzden bir daha geldim. Yağmurun yağması bereketi temsil ediyor. Bu Moldova'da da aynı şey. Murat Genç Bey'e verilen görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Zaten kendisi yaklaşık bir senedir Moldova Cumhuriyeti'nde çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün makamlarına Manisa Valisi'ne çok teşekkür ediyorum. Eminim ki var olan ikili, ilişkilerimiz güçlenerek daha iyi olacak. Konsolosumuz Murat Genç Bey'e görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"MANİSA'NIN DIŞA DÖNÜK CİDDİ BİR POTANSİYELİ VAR"

Yabancı bir ülkenin fahri konsolosluğunun açılışını yaptığı için mutluluğunu dile getiren Vali Erdoğan Bektaş, "Ben Moldova Cumhuriyeti'ni kutluyorum. 4 milyar 311 milyon dolar ihracatı olan bir şehirde yabancı misyonun olması gerektiğini ilk anlayan ülke oldu. Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Gerçekten Manisa'nın dışa dönük ciddi bir potansiyeli var dışa dönük işlerimiz daha da artacak dünyada herkesin gördüğü gibi gittikçe küçülüyor ülkeler arasındaki sınırlar kalkıyor. Moldova bizim uzun süreden beri önemli bir ortağımız. Konsoloslukla bu gidiş gelişler daha da artacaktır. Ben Murat Genç Bey'e başarılar diliyorum. Umarız bu saatten sonra Manisa da daha çok Moldova adını duyarız. Moldova'da da Manisa adını duyarız. Bu güzel karardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"AÇILIŞ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Moldova Cumhuriyeti Genel Sekreteteri Mihai Capatina, ise şöyle konuştu: "Burada olmaktan çok mutluyum. Bu açılış bizim için çok önemli. Moldova Cumhuriyeti için bu ofisin açılışı çok önemlidir. Bu konsolosluğun açılması valimize belirttiğim gibi fahri konsoloslukların sayısının artmasına yardımcı olacaktır. Kültürel ekonomik ve siyasi ilişkilerimizde büyük bir gelişme olacaktır. Ofisin açılışı için yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Moldova'nın Manisa Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement