Müdür ve Sendikacı Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Müdür ve Sendikacı Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Müdür ve Sendikacı Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı

İzmir'de bir Meslek Lisesi önünde 4 Mayıs'ta basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyeleri ile okul müdürü arasındaki yumruklaşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

08.05.2015 17:36  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde Mimar Kemalettin Meslek Lisesi önünde geçen 4 Mayıs'ta basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyeleri ile okul müdürü arasındaki kavgada, yumruklaşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

ÖĞRETMENE KONUŞMALARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Mimar Kemalettin Meslek Lisesi Felsefe öğretmeni İ.S. hakkında isimsiz şikayet üzerine 'Derslerinde siyaset yaptığı, din kurumu ve cami ile ilgili konuştuğu, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yaşananlar hakkında yorum yaptığı, siyasal iktidarla ilgili konuştuğu' suçlalamalarıyla soruşturma açıldı. Öğretmen daha sonra Torbalı ilçesinde bir başka okula gönderildi.

PROTESTO ARBEDEYE DÖNÜŞTÜ

Eğitim-Sen 5 No'lu Şube yöneticileri, geçen 4 Mayıs'ta bu durumu protesto etmek için okul önünde basın açıklaması yapmak isterken, okul müdürüyle tartışma ve ardından arbede yaşandı.

EĞİTİM-SEN'DEN OKUL ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Olayla ilgili bugün Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Candemir, yaklaşık 60 eğitimciyle birlikte Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Candemir, açıklamasında, 4 Mayıs'ta öğretmenlere yönelik baskı ve yıldırma politikalarını protesto etmek, felsefe dersinin içeriğinde olan bazı konularla ilgili hakkında soruşturma açılan ve sürgüne gönderilen öğretmenle ilgili açıklama yapmak için okul önüne geldiklerini belirtti.

MÜDÜR YUMRUK ATTI

Okul Müdürü Ümit Onanç'ın, önce bahçeden kendilerini dinleyen öğrencilere bağırdığını ve iteklediğini, ardından da basın açıklamasını yaparken kendileriyle tartıştığını söyledi. Müdür Onanç'ın emekli öğretmen Mesut Çelebi'ye yumruk attığını iddia eden Candemir, öğrencilerin de olaya karışarak basın açıklaması için gelenlere saldırdığını söyledi.

"GÖRÜNTÜLERİN TAMAMI İNTERNETTE PAYLAŞILDI"

Müdürün bu sırada bir kişiye daha yumruk attığını öne süren Candemir, "Basın açıklamasına gelenlerin sağduyulu davranışları ve ayırması sayesinde öğrenciler ve okul müdürü uzaklaştırıldı. Bu anlattıklarımın tamamının görüntüleri internet ortamında paylaşıldı ve CD olarak mevcut" dedi. Candemir, olayın görüntelerinin olduğu CD'leri basın mensuplarına verdi.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN TAM TERSİ İDDİALAR

Candemir, olayla ilgili olarak karşılıklı karakola şikayette bulunulduğunu söyledi. Olaydan bir gün sonra Okul Müdürü Ümit Onanç'ın da katıldığı basın açıklamasında, üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ali Musa Bina'nın "Protesto amacıyla okulu basan Eğitim-Sen üyeleri gerçek bir vandalizim örneği sergilediler, öğrencileri, güvenlik görevlilerini ve okul müdürünü darp ettiler. Malum sendikanın militanları 'AKP'nin müdürü', 'AKP'nin köpeği' diyerek hakaret ettiler. Öğrencinin kafasına megafonla vurdular. Bununla da yetinmeyen militanlar, önlerine gelene yumruklar savurdular. Bu zihniyet pek çok defa okulları şiddet ve kaos ortamına dönüştürmeye çalışmışsa da başarılı olamamıştır" dediğini belirten Candemir, iddiaların yalan olduğunu, haklarında, kamuoyunu yanıltmak ve sendikalarına zarar vermekten dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"MÜDÜR AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU"

Okul Müdürü Onanç'ın daha önce Menderes Belediye Başkanı olmak için AK Parti'den aday adayı olduğunu belirten Candemir, "Müdür'ün yalanları kamera kayıtlarından da anlaşılıyor. Peki, Eğitim Bir-Sen bu yalanları niye söylemektedir? Çünkü bunların fıtratında yalan söylemek var" dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Eğitim-Sen'in her zaman üyelerin, öğrencilerin ve velilerin çıkarlarını savunduğunu belirten Candemir, Mimar Kemalettin Meslek Lisesi öğrenci ve velilerine çağrı yaptı. Candemir "Eğitim-Sen olarak bu yaşananlarda parmağı ve sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜN YUMRUĞU GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

Candemir'in verdiği görüntülerde, okul müdürünün basın açıklaması sırasında okulun kapısına geldiği, sürgülü kapıyı kapatmaya çalıştığı, burada kendisini alkışlarla protesto eden sendikacılarla kısa süreli bir tartışmadan sonra yumruk attığı görülüyor. İlk yumruktan sonra sendika üyelerinin karşılık verdiği okul müdürüne okul bahçesinde öğrenci ve başka kişilerin de katıldığı, arbedenin araya girenler tarafından yatıştırıldığı yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müdür ve Sendikacı Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sami: akp yalakaları ve taklacıları korkunun ecele faydası yok yalan dolana kimse kanmıyor artık. . 1 4 Yanıtla

Advertisement